Victor Osimhen viert de 0-1

Osimhen en Di Lorenzo bezorgen Napoli belangrijke winst op Eintracht Frankfurt

Napoli heeft een flinke stap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. In Frankfurt was de koploper van de Serie A met 2-0 te sterk voor Eintracht, de nummer zes van de Bundesliga en de winnaar van de Europa League van vorig jaar.

Woensdag 15 maart treffen beide ploegen elkaar voor de return in Napels. Randal Kolo Muani zal sowieso niet van de partij zijn in die wedstrijd: de Franse spits van Eintracht kreeg in het duel met Napoli na een uur spelen een directe rode kaart.

Op dat moment stond het al 0-1 door een doelpunt van Victor Osimhen in de eerste helft. De goal, vijf minuten voor rust, had op dat moment al de tweede treffer van de Italianen kunnen zijn, maar een eerder toegekende strafschop werd door Eintracht-keeper Kevin Trapp uit zijn doel gehouden.

Kevin Trapp viert het redden van de strafschop

Ook de kans die voorafging aan de strafschop had al een doelpunt op kunnen leveren. Oud-PSV'er Hirving Lozano kreeg de bal aangespeeld in de zestien en schoot in kansrijke positie op de paal. Osimhen ging achter de bal aan en werd daarbij onderuit geschoffeld door verdediger Aurélio Buta, die Osimhen niet uit zijn rug had zien komen.

Vanaf elf meter verloor Chvitsja Kvaratschelia daarna het persoonlijke duel met Trapp.

Niet lang daarna werd er twee keer flink feestgevierd aan Italiaanse zijde. Eerst voor de openingstreffer van Osimhen, die op aangeven van Lozano binnen kon tikken, en een minuut later voor een identieke treffer van de Nigeriaan, maar dit keer stond hij buitenspel bij de pass van Lozano.

Mario Gotze in het shirt van Eintracht Frankfurt

Na rust draaide Napoli, dat in Italië nagenoeg onverslaanbaar is en met een voorsprong van vijftien punten hard op weg is naar de Italiaanse titel, flink de duimschroeven aan. het leverde flinke kansen op voor Lozano en Kvaratschelia, maar telkens stond Trapp goed in de weg.

Eintracht bleef zodoende op de been, maar moest een tandje terug schakelen toen Kolo Muani van het veld moest. De Franse spits, die in de eerste helft zo nu en dan een flinke handenbinder bleek te zijn voor de Napoli-verdediging, ging in een poging de bal weg te tikken stevig op de voet van André-Frank Zambo Anguissa staan en mocht inrukken.

Hoogtepunt

Niet lang daarna volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Na een heerlijk gevoelig passje van Zambo Anguissa nam Kvaratschelia de bal aan, maakte een pirouette en legde de bal met de hak voor de voeten van Giovanni di Lorenzo die beheerst afrondde.

In het vervolg drong Napoli nog wel aan, maar hele grote kansen kwamen er niet meer. De beste was zelfs voor de thuisploeg, maar Daichi Kamada vergat de spanning in de wedstrijd terug te brengen.