700 kilo chocolade voor Matthijs de Ligt
NOS Voetbal

Belofte maakt schuld: De Ligt ontvangt 700 kilo chocola van teamgenoot Sommer

"Een vrachtwagen vol Zwitserse chocola." Dat beloofde Bayern München-keeper Yann Sommer naar het huis van Matthijs de Ligt te sturen, na diens fenomenale reddingsactie op de lijn tegen Paris Saint Germain.

Sommer bleek niet te bluffen, hield woord en liet woensdagochtend 700 kilo chocola bij zijn teamgenoot afleveren. Er is uiteindelijk een eindbestemming gevonden voor de lading chocola: de voedselbank in München.

De Ligt voorkwam vorige week in de achtste finales van de Champions League met een sliding vlak voor de doellijn een zekere treffer van Vitinha, die de Fransen op 1-0 leek te zetten na een mislukte wandeling met de bal van Sommer in zijn eigen strafschopgebied.

'De muur'

Die actie, door De Ligt zelf met gebalde vuisten gevierd, leverde hem grote lof op. De international van het Nederlands elftal staat er de laatste tijd sowieso uitstekend op in München.

De Ligt, in de zomer overgekomen van het Italiaanse Juventus, heeft na een wat weifelende start zijn draai gevonden in München.

Matthijs de Ligt juicht na zijn knappe actie op de doellijn

De Ligt is zeker van zijn basisplaats in het hart van de defensie en blinkt daar geregeld uit. Zijn collega-verdediger Dayot Upamecano noemde hem laatst 'een muur'.

Bayern was over twee wedstrijden met 3-0 te sterk voor PSG. Wie de ploeg in de kwartfinale loot is nog niet bekend. Vanavond staan er met Manchester City - Red Bull Leipzig en Internazionle - FC Porto twee Champions League-duels op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl