Matthijs de Ligt
NOS Voetbal

Opgeluchte Sommer dankt De Ligt: 'Zet een vrachtwagen chocola voor zijn voordeur'

Matthijs de Ligt hoeft voorlopig geen chocolade meer in zijn winkelwagentje te gooien. Ploeggenoot Yann Sommer is de verdediger van Bayern München bijzonder dankbaar voor diens sterk staaltje verdedigen in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

De Ligt voorkwam woensdagavond met een sliding vlak voor de doellijn een zekere treffer van Vitinha, die de Fransen op 1-0 leek te zetten na een mislukte wandeling met de bal van Sommer in zijn eigen strafschopgebied.

Cruciaal moment

"Die redding was ongelooflijk", aldus Sommer na afloop. "Ik heb het al een paar keer gezegd, maar ik zet een vrachtwagen met Zwitserse chocolade voor zijn voordeur. Het is geweldig wat hij daar deed. Als het daar mis was gegaan, had de wedstrijd toch een ander verloop kunnen krijgen."

De Zwitser Sommer werd in de winterstop naar Beieren gehaald als extra keeper, omdat boegbeeld Manuel Neuer langdurig geblesseerd is.

Yann Sommer is in de fout gegaan, maar wordt gered door De Ligt

Bayern München won de wedstrijd met 2-0 en schakelde Paris Saint-Germain uit in de achtste finale. In Parijs hadden de Duitsers de uitwedstrijd al met 1-0 gewonnen.

De Madrileense sportkrant Marca deelde na de aftocht van Paris Saint-Germain een sneer uit naar Kylian Mbappé, die een langer verblijf in de Franse hoofdstad afgelopen zomer verkoos boven een transfer naar Real Madrid.

PSG sneuvelde ondanks de enorme investeringen al voor de vijfde keer in zeven jaar teleurstellend in de achtste finales.

De voorpagina van Marca

"Als je ooit de Champions League wil winnen, weet je wat je te doen staat", kopte de krant. Real Madrid is titelverdediger en won het grootste Europese clubtoernooi al veertien keer, een record.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl