NOS Voetbal

Ook in de halve finale van de beker zijn Ajax-fans niet welkom in De Kuip

Bij de halve finale in de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax in april is geen uitpubliek welkom. Dat heeft de gemeente Rotterdam zondag laten weten.

Bij de competitiewedstrijden tussen Feyenoord en Ajax zijn supporters van de uitspelende club al sinds 2009 niet welkom vanwege ernstige ongeregeldheden in het verleden. Supporters van de club uit Amsterdam waren in 2019 evenmin welkom in De Kuip toen Feyenoord en Ajax elkaar in de halve finale van de KNVB-beker troffen. Er is voor Rotterdam geen reden om daar nu van af te wijken.

Feyenoord en Ajax werden gisteravond bij de loting aan elkaar gekoppeld. De andere halve finale gaat tussen amateurclub Spakenburg en PSV.

Ajax-fans balen

De Supportersvereniging Ajax baalt van het verbod op uitfans. "Dit is je reinste competitie- en bekervervalsing", laat voorzitter Fabian Nagtzaam weten. "In het kader van fair play en je club steunen in de halve finale van de beker zou het fijn zijn geweest als we erbij hadden mogen zijn."

"Gemeente Rotterdam en Stadion Feijenoord, zorg er nou eens voor dat uitsupporters wel welkom zijn", gaat Nagtzaam verder. "Dit gaat inmiddels al dertien of veertien jaar zo. In al die tijd zou je de boel toch op orde moeten kunnen krijgen. Maar dat is blijkbaar nog steeds niet het geval."

Hoge hekken om het veld moesten eerder dit seizoen voorkomen dat Feyenoord-fans voorwerpen op het veld gooien richting spelers van Ajax

Amsterdam is volgens Nagtzaam allang klaar voor het weer toelaten van uitpubliek, maar Rotterdam zou dit blokkeren. Volgens de voorzitter van de supportersclub wijzen ook de hoge hekken die in januari in De Kuip stonden tijdens Feyenoord-Ajax erop dat het probleem niet per se bij de Amsterdamse fans ligt. "Bij die wedstrijd waren niet eens Ajax-supporters en toch waren de hekken nodig om ongeregeldheden te voorkomen. Het zag er niet uit."

Ajax kon nog niet inhoudelijk reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl