Feyenoord heerst in Sittard en kan zich richten op belangrijke maand maart

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - Feyenoord

Geen centje pijn voor Feyenoord in Sittard. De Rotterdammers stelden zich vooraf in op een lastige eredivisiemiddag, maar Fortuna werd, op een korte fase na rust na, vrij eenvoudig aan de kant geschoven: 2-4.

Daardoor behield Feyenoord de koppositie in de eredivisie en drie punten voorsprong op achtervolger Ajax, dat later op de dag met 2-1 won bij Vitesse.

Zware maand voor Feyenoord

Woensdag staat voor Feyenoord de kwartfinale in de KNVB-beker in en tegen Heerenveen op het programma en in maart volgen dan de Europese confrontaties met Sjachtar Donetsk en, niet onbelangrijk, de eredivisietopper tegen Ajax op zondag 19 maart.

Bekijk hieronder reacties van Arne Slot, Orkun Kökcü en Deroy Duarte.

Feyenoord, met de van een knieblessure herstelde verdediger Gernot Trauner op de bank, maakte in de eerste helft al het verschil tegen Fortuna en kreeg daarbij twee keer hulp van de thuisploeg.

Verwoestende uithaal Wieffer

Allereerst werkte rechtsback Ximo Navarro een corner van de van een schorsing teruggekeerde Orkun Kökcü achter z'n eigen doelman Ivor Pandur, na doorkoppen van David Hancko.

Na de 0-2 van Mats Wieffer, een verwoestende uithaal van buiten de zestien, ging Arianit Ferati vlak voor de pauze in de fout in de opbouw. Alireza Jahanbakhsh pikte de bal op en stelde Santiago Giménez in staat te scoren.

Wieffer krijgt de felicitaties van Idrissi

Fortuna, zonder de geschorste trainer Julio Velázquez, kwam als herboren uit de kleedkamer en dwong rap de 1-3 af. De ingevallen George Cox raakte de paal en zag Deroy Duarte, na terugleggen van Burak Yilmaz, vervolgens doeltreffend uithalen.

De Limburgse storm ging geleidelijk aan liggen, waarna Feyenoord het initiatief terugpakte. Igor Paixão, koud in het veld, werkte de bal via Cox binnen en daarmee was het verzet van Fortuna wel gebroken.

Stand eredivisie

In de slotfase consolideerde Feyenoord de ruime voorsprong, al kopte Dimitrios Siovas uit een hoekschop nog wel de 2-4 tegen de touwen.

Trainer Arne Slot liet centrale verdediger Trauner zijn eerste minuten sinds 13 november maken en dat was goed nieuws gezien de komende belangrijke wedstrijden.