Schade na de storm Gabrielle in het noorden van het land
NOS Nieuws

Nog acht vermisten in Nieuw-Zeeland na storm Gabrielle

In Nieuw-Zeeland worden nog acht mensen vermist na de storm Gabrielle, zeggen de autoriteiten. Het noodweer trof het Noordereiland twee weken geleden. Elf mensen kwamen om het leven en duizenden mensen moesten hun huis uit.

De politie zegt in een verklaring dat contact krijgen met de acht vermisten prioriteit heeft. "Onze medewerkers doen er alles aan om ze te vinden."

Kort na de storm stond het aantal vermisten op meer dan 6000. Door het noodweer was communicatie met veel gebieden lastig, omdat de stroom op veel plaatsen was uitgevallen. Het leger werd ingezet om de communicatie te herstellen.

Meer regen op komst

Het Noordereiland werd vrijdag opnieuw getroffen door zware regenval. In de regio Hawke's Bay moesten mensen daarom hun huis uit. Dat gebied werd ook al getroffen door de storm Gabrielle.

In de regio rond Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, wordt vandaag meer overvloedige regenval verwacht. De nooddienst van de stad heeft inwoners opgeroepen zich voor te bereiden op zeer slechte weersomstandigheden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl