Manchester City wint van Bournemouth
NOS VoetbalAangepast

Manchester City harkt winst binnen, zuinige zege voor koploper Arsenal

In Engeland hebben de nummers één en twee geen fout gemaakt. Koploper Arsenal boekte een wat magere 1-0 overwinning bij Leicester City en Manchester City zegevierde met 4-1 bij Bournemouth. Het verschil tussen de twee ploegen is momenteel twee punten, maar City heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Manchester City moest het opnieuw doen zonder de zieke De Bruyne; de Belg ontbrak woensdag ook al tegen Leipzig. Desondanks leidde City halverwege al comfortabel met 3-0.

Alvarez scoorde in de rebound nadat een inzet van Haaland via het been van oud-Feyenoorder Marcos Senesi op de lat was beland. Haaland maakte zelf de 0-2, nadat Aké met een fraaie pass Gündogan had weggestuurd.

Na een blunder van Billing kon Foden simpel de derde maken. Kort na rust kreeg Bournemouth de bal niet weg. Alvarez schoot en de bal vloog via het lichaam van Mepham het doel in. City geloofde het vervolgens wel en in de slotfase kreeg Bournemouth kans op kans. Een volley van Lerma vloog binnen.

Laks Leicester

Eerder op de dag trad Arsenal aan tegen Leicester City, dat dit seizoen in niets meer de ploeg is die in 2016 verrassend kampioen van Engeland werd. De club wist pas zeven keer te winnen en bij de plaatselijke held Jamie Vardy (36 inmiddels en niet altijd basisspeler meer) lijkt het beste er inmiddels ook wel vanaf, met slechts één competitiegoal deze jaargang.

Gabriel Martinelli maakt de bevrijdende treffer voor Arsenal

Voor Leicester dreigt nu zelfs degradatievoetbal, nadat het amper in het stuk was voorgekomen tegen de lijstaanvoerder. Enkel de Braziliaan Tetê kreeg nog een kans, tijdens de enige fase waarin de Londenaren het even moeilijk hadden.

Want verder was het Arsenal dat domineerde, maar dus wel moeizaam tot scoren kwam. Ondanks 75 procent balbezit en zeven doelpogingen stond het nog 0-0 bij rust, mede doordat een prachtige krul van Leandro Trossard na een afgeslagen corner werd afgekeurd. Keeper Danny Ward werd namelijk gehinderd.

Virgil van Dijk in duel met de Franse aanvaller Jean-Philippe Mateta

Meteen na rust verschalkte Gabriel Martinelli de keeper van Leicester wel, waarna ook nog een treffer van Bukayo Saka (buitenspel) niet doorging. Oleksandr Zintsjenko en Gabriel werden door Ward van een treffer gehouden.

Gakpo komt niet tot scoren

Virgil van Dijk en Cody Gakpo stonden beiden in de basis bij Liverpool, dat zaterdagavond hoopte op een zege bij Crystal Palace. Voor de dertiende keer dit seizoen werden er echter punten verspeeld: 0-0. De beste kans voor Liverpool kwam uit een vrije trap. Mo Salah haalde uit, de bal vloog richting de rechterhoek, maar werd gestopt door teamgenoot Jordan Henderson, die in de weg stond.

Pas na rust werd het team van Jurgen Klopp gevaarlijker, met wederom een schitterend schot van Salah, dat afketste op de lat. Tien minuten voor tijd gaf Salah de bal scherp voor aan Gakpo, maar drie wedstrijden op rij scoren zat er niet in.

Nummer drie Manchester United komt dit weekend niet in actie in de Premier League, maar speelt zondag de finale van de League Cup tegen Newcastle United.

Stand Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl