Rick Karsdorp (r) in duel met Josh Doig

Karsdorp keert terug bij Roma met overwinning, ook speelminuten Wijnaldum

AS Roma heeft goede zaken gedaan in de Serie A. De ploeg won met 1-0 van Hellas Verona en klom naar de derde plaats. Atalanta leed een pijnlijke thuisnederlaag tegen Lecce en zakte weg uit de topvier.

Rick Karsdorp leek op de weg naar buiten bij Roma. Hij kwam maandenlang niet in de plannen van trainer José Mourinho voor, maar de kou tussen de twee is inmiddels uit de lucht.

De verdediger begon in de basis en werd halverwege de tweede helft gewisseld. Roma stond toen al voor door een doelpunt van Ola Solbakken op slag van rust.

Vlak voor tijd liet Mourinho Georginio Wijnaldum, die vorige week zijn rentree maakte na een langdurige blessure, nog invallen. Jayden Braaf speelde het laatste half uur mee met Hellas Verona. Zijn ploeggenoot Deyovaisio Zeefuik bekeek het hele duel vanaf de bank.

Atalanta verspeelt vierde plek

Atalanta stond voor zondag op de vierde plaats, een positie die plaatsing voor de Champions League oplevert, maar de ploeg uit Bergamo verloor thuis met 2-1 van middenmoter Lecce en zag zowel Roma als Lazio passeren op de ranglijst.

Atlanta keek vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aan, nadat Assan Ceesay al in de vierde minuut met een afstandsschot had gescoord. Een kwartier voor tijd kopte Alexis Blin de bezoekers naar een 2-0 voorsprong.

Rasmus Højlund maakte vlak voor het einde nog de 2-1, maar meer zat er niet in voor Atalanta. Teun Koopmeiners speelde de hele wedstrijd voor Atalanta. Marten de Roon ontbrak wegens een schorsing en Hans Hateboer is geblesseerd.