NOS Voetbal

In duel met twee onwaarschijnlijke missers bedwingt NEC tiental van Excelsior

Bekijk de samenvatting van Excelsior - NEC

NEC heeft zijn hoop op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal in leven gehouden. Op bezoek bij Excelsior werd laat afstand genomen (0-3), overigens pas de vijfde competitiezege van de Nijmegenaren.

Het was ook de wedstrijd van twee onwaarschijnlijke missers, voor beide clubs een.

Illustratieve misser

De eerste was van Iván Márquez van NEC, die de bal vrij voor het doel van dichtbij nog naast wist te koppen. Illustratief voor de ploeg die dit seizoen zo moeilijk scoort en mede daardoor al twaalf keer gelijkspeelde.

De kans van Magnus Mattsson was stukken moeilijker, maar met een grote boog kopte de Deen de bal even later wel achter Excelsior-keeper Stijn van Gassel.

Stevige overtredingen van Philippe Sandler (NEC) en Redouan El Yaakoubi (Excelsior) werden afgedaan met gele kaarten, maar laatstgenoemde kreeg kort na rust van scheidsrechter Martin van den Kerkhof ook zijn tweede.

Philippe Sandler tijdens het duel met Excelsior

Met een man minder was Excelsior aanvankelijk de gevaarlijkste en leek het de gelijkmaker cadeau te krijgen na een beroerde terugspeelbal van Sandler. Lazaros Lamprou presteerde het echter om NEC-doelman Jasper Cillessen te omspelen en voor leeg doel naast te schieten.

Cillessen was in die fase de beste NEC'er en sleepte zijn ploeg met goede ingrepen over het dode punt heen. Nadat Souffian El Karouani aan de aandacht was ontsnapt en met een doffe knal de 0-2 had gemaakt, kwam de overwinning niet meer in gevaar. De mooiste was van Anthony Musaba, met een heerlijke pegel.

Oppassen voor Excelsior

Waar NEC omhoog kan kijken, met slechts drie punten minder dan nummer acht sc Heerenveen, moet Excelsior na een sterke eerste seizoenshelft nu uitkijken.

Bekijk hier de reacties van de trainers Marinus Dijkhuizen en Rogier Meijer:

Bij Excelsior lukt het even niet: 'Waardeloze avond, twee schorsingen opgelopen'

De Kralingers staan vijftiende, nog maar net boven de degradatiestreep, en moeten oppassen dat ze volgende week door FC Groningen niet worden meegetrokken in de degradatiezone.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl