De matchwinner aan Catalaanse kant: Pedri
NOS Voetbal

Matchwinner Pedri ziet Barcelona weer winnen en Frenkie de Jong ouderwets dartelen

FC Barcelona blijft winnen in 2023. Ook competitieduel nummer zes van dit jaar is een prooi geworden voor de Spaanse koploper. Op bezoek bij Villarreal was één doelpunt genoeg voor drie punten: 0-1. Daardoor is de voorsprong van Barça op achtervolger Real Madrid elf punten.

Frenkie de Jong maakt de laatste duels indruk, ook centraal op het middenveld op de positie van de geblesseerde Sergio Busquets. Ook tegen Villarreal dartelde hij zo nu en dan over het veld en was hij betrokken bij de aanval die in de achttiende minuut de eerste goal opleverde. Pedri was, randje buitenspel, het eindstation.

Villarreal laat kans liggen

Villarreal, Europa League-winnaar van 2021, is subtopper in Spanje en verloor in de winterse transferperiode eerste doelman Geronimo Rulli aan Ajax. Op eigen veld wist het Barcelona goed bij te benen in een eerste helft van hoog niveau. Vlak voor rust had José Luis Morales 1-1 moeten maken, maar van dichtbij raakte hij het zijnet.

Een minuut stilte bij Villarreal-Barcelona voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Na rust werd Barcelona even naar achteren gedrukt door de thuisploeg, maar het lukte Villarreal niet om een grote kans te creëren. Aan de andere kant kreeg Raphinha na een combinatie met Robert Lewandowski, die liet zien dat hij ook kansen kan missen, een schietkans.

Naarmate de tijd verstreek werd de kwaliteit van het duel - ook De Jong wist zich daar niet aan te onttrekken - iets minder, al kwam daar veel strijd voor in de plaats. Het tempo bleef onverminderd hoog, net als de spanning. Maar Barça gaf achterin weinig weg, op een buitenspeldoelpunt na, en trok het duel over de streep.

De voorsprong van Barcelona op concurrent Real Madrid is met elf punten dus fors. Real heeft nog wel een duel tegoed. De 'Koninklijke' speelde afgelopen week in Marokko, waar het WK voor clubteams werd gewonnen.

Depay met eerste goal matchwinner Atlético

Voormalig Barcelona-aanvaller Memphis Depay was voor het eerst trefzeker voor Atlético Madrid. Als invaller maakte hij vlak voor tijd de winnende treffer tegen Celta de Vigo: 1-0. Hij kreeg de bal gelukkig voor de voeten en rondde van dicht bij scherp af.

"Iedereen was heel blij met mijn eerste doelpunt en dat maakt mij ook gelukkig", sprak Depay na afloop. "Mijn teamgenoten zijn fantastisch, ze helpen me enorm en hebben me met open armen verwelkomd. Ik ben heel gelukkig hier." Atlético staat vierde in Spanje.

Memphis Depay juicht na zijn eerste goal in Madrileense dienst

Tot op heden heeft de overstap naar Madrid voor Depay nog niet de gewenste speelminuten opgeleverd. Voor vandaag sprokkelde hij in twee invalbeurten twintig minuten bijeen. In de eerste seizoenshelft kwam hij tot maar tot twee optredens voor Barcelona, alvorens hij met Oranje het WK speelde.

Coach Diego Simeone sprak vrijdag al bemoedigende woorden over Depay op de wekelijkse persconferentie. "Dit is zijn beste trainingsweek geweest sinds zijn komst. Hij is snel, sterk en we zijn enthousiast over hoe hij in staat is om een bal vast te houden", zei Simeone over zijn aankoop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl