Geronimo Rulli
NOS Voetbal

Ajax haalt nieuwe keeper, wereldkampioen Rulli (30) komt over van Villarreal

Ajax heeft doelman Geronimo Rulli binnen. De transfer van 30-jarige Argentijn hing al een tijdje in de lucht, maar de contracten zijn nu ondertekend. Rulli komt voor acht miljoen euro over van het Spaanse Villarreal. Dit bedrag kan door bonussen nog oplopen tot tien miljoen.

De Argentijn tekent voor 3,5 jaar, tot medio 2026. Hij mag zich wereldkampioen noemen, omdat hij op het WK in Qatar tweede doelman was achter Emiliano Martínez. Hij speelde in totaal vier interlands voor Argentinië.

Sinds 2014 in Europa

De Argentijnse keeper speelde in de jeugd van Estudiantes en maakte in 2013 zijn profdebuut bij die club. Sinds 2014 speelt hij in Europa. Na vijf jaar bij Real Sociedad (waarvan een tijdje op huurbasis, omdat hij onder contract stond bij Manchester City) en een jaartje bij Montpellier, kwam hij in 2020 bij Villarreal terecht.

Rulli ziet hoe Angel di Maria de wereldbeker kust

Bij Villarreal was Rulli aanvankelijk tweede doelman. Aan het eind van zijn eerste seizoen keepte hij wel in de Europa League-finale tegen Manchester United. Hij stopte de twintigste penalty in de reeks en benutte zelf de 21ste, waardoor Villarreal de finale won.

In het seizoen daarna was Rulli wel eerste keeper en werden er weer Europese successen geboekt. Villarreal haalde vorig jaar de halve finales van de Champions League en werd daarin, mede door enkele fouten van Rulli, uitgeschakeld door Liverpool.

Dit seizoen miste hij één competitiewedstrijd van Villarreal.

Drie concurrenten

Rulli zal in Amsterdam de concurrentie aangaan met Maarten Stekelenburg (40), Jay Gorter (22) en de huidige eerste keeper Remko Pasveer (39).

Het is de eerste inkomende transfer van Ajax in deze winterse transferperiode. In de personen van Kik Pierie (Excelsior, huur), Daley Blind (contract ontbonden) en Mohamed Ihattaren (Juventus, einde huurperiode) vertrokken er al wel drie spelers uit de eerste selectie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl