NOS Schaatsen

Otterspeer komt een duizendste tekort voor brons op 500 meter in Polen

Net geen podiumplaats voor Otterspeer op 500 meter, goud voor Morishige

Hein Otterspeer heeft net naast de medailles gegrepen op de 500 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Tomaszów. Hij kwam een duizendste tekort voor het brons. De Japanner Wataru Morishige pakte het goud.

Otterspeer, de nummer twee van de EK sprint van vorige maand, kwam al in de eerste rit in actie. De tijd van de 34-jarige Otterspeer was 35,03 en veel sprinters beten zich daarop stuk. Vooral de volle ronde van de Nederlander was ijzersterk.

Toen ook Kim Jun-ho, die derde staat in het World Cup-klassement, niet aan zijn tijd kwam, kreeg Otterspeer wat hoop, maar die vervloog vervolgens weer snel. De Japanner Morishige snelde in de voorlaatste rit namelijk naar 34,78 en pakte daarmee het goud.

In de slotrit doken ook Laurent Dubreuil (34,87) en Yuma Murakami (35,03) nog onder de tijd van Otterspeer.

Perspectief voor morgen

"Ik wist dat ik een goede rit had gereden. Het podium was mooi geweest", zegt Otterspeer, die zich realiseert dat het op de kortste afstand nu eenmaal heel dicht bij elkaar kan zitten.

Otterspeer valt maar nét buiten de topdrie: 'Podium was mooi geweest'

"Ik reed de ronde beheerst, dat biedt perspectief voor morgen", blikt Otterspeer vooruit naar de 1.000 meter van zondag.

Janno Botman eindigde met een tijd van 35,25 op de achtste plaats. Merijn Scheperkamp, tot nu toe de enige Nederlander die dit seizoen een wereldbekermedaille wist te veroveren op de 500 meter, besloot de World Cup in Polen over te slaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl