Koploper PEC loopt uit op Heracles, dat na rust onderuit gaat in Venlo

PEC Zwolle, de koploper in de eerste divisie, heeft thuis met 4-1 gewonnen van Jong AZ. Nummer twee Heracles Almelo verloor met 3-1 bij VVV en zag zijn achterstand groeien tot tien punten.

De AZ-talenten lieten PEC schrikken via Mexx Meerdink, die eerst recht op Jasper Schendelaar en even later in het zijnet vuurde. PEC was via Apostolos Vellios (subtiel lobje) en Younes Taha (twee keer) wel razend efficiënt. Na rust kopte Dean Huiberts de 4-0 binnen, waarna Meerdink toch zijn dikverdiende doelpunt meepikte (4-1).

Heracles laat zich verrassen

Uit een snelle uitbraak bracht Schoofs Heracles in Venlo op 0-1. Maar het sterke VVV boog na rust de score om met een pegel van Nick Venema, een schot uit de draai van Kees de Boer en een beauty van Mitchell van Rooijen (3-1).

Heracles gaf het in de tweede helft helemaal weg bij VVV

Heracles staat nu op tien punten achterstand van PEC. Nummer drie op de ranglijst is Almere City, dat door een goal van Pascu met 1-0 won op bezoek bij FC Eindhoven.

NAC te sterk voor De Graafschap

NAC en De Graafschap waren beide midweeks actief in het bekertoernooi. De Bredanaars verloren van sc Heerenveen, De Graafschap bekerde verder na een zege op De Treffers. Een welkome opsteker, want in de competitie won De Graafschap in 2023 nog maar één keer.

Voor de wedstrijd was er een mooi eerbetoon voor Ralf Seuntjens, oud-speler van NAC en De Graafschap, die onlangs te horen kreeg dat hij vrij is van lymfeklierkanker. Supporters van beide ploegen verwelkomden hem bij de ingang van het stadion met vuurwerk.

De wedstrijd werd gewonnen door NAC. Kort voor rust opende Odysseus Velanas vanaf de strafschopstip de score voor de thuisploeg. In de 55ste minuut bepaalde Ezechiel Banzuzi de eindstand op 2-0.

Bij De Graafschap stond Richard Roelofsen als trainer langs de lijn. Hij neemt de honneurs waar nu coach Adrie Poldervaart er vanwege een zeldzame spierziekte uitligt.