NOS Nieuws

Wekdienst 8/2: nieuwe resultaten onderzoek MH17 • uitspraak zaak 'Godfather van Twente'

Goedemorgen! Het onderzoeksteam van MH17 presenteert nieuwe resultaten en de rechtbank in Almelo doet uitspraak in de zaak tegen de 'Godfather van Twente'.

Eerst het weer: in de ochtend lost eventuele mist geleidelijk op en dan breekt de zon weer volop door. Het wordt maximaal 7 graden en het waait nauwelijks.

Ga je de weg op? Houd er dan rekening mee dat het streekvervoer staakt, voor de derde dag op een rij. Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Joint Investigation Team (JIT) presenteert nieuwe resultaten in het nog altijd lopende onderzoek naar de betrokkenen bij het neerhalen van vlucht MH17. Voorafgaand is een besloten bijeenkomst voor de nabestaanden van de vliegramp waarin zij als eersten worden geïnformeerd.
  • De Raad van State doet uitspraak over de nareisbeperking van het kabinet. Staatssecretaris van Asiel Van der Burg vroeg de Raad van State om een oordeel of de maatregel juridisch houdbaar is. Tegen deze uitspraak is geen beroep meer mogelijk.
  • De rechtbank in Almelo doet uitspraak in de zaak tegen de 'Godfather van Twente' die draait om een reeks ernstige geweldsmisdrijven. Het ging onder meer om het in brand steken van een kapper in Enschede en een liquidatiepoging in het Duitse Gronau. De strafeis is 26 jaar en 7 maanden.

Wat heb je gemist?

In Turkije en Syrië zijn talloze reddingsteams dag en nacht aan het werk mensen onder het puin vandaan te halen. Tot nu toe heeft de aardbeving ruim 8100 levens geëist. In het rampgebied, waar sneeuw ligt en de temperatuur regelmatig tot onder het vriespunt zakt, is het een race tegen de klok om overlevenden onder het puin vandaan te halen.

Het Nederlandse Urban Search and Rescue-team (USAR) kwam gisteren aan in de zwaar getroffen provincie Hatay. Inmiddels heeft dat team zes mensen levend uit het puin gehaald.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De populaire Britse comedyserie Fawlty Towers krijgt een vervolg. Dat maakt de Amerikaanse producent Castle Rock Entertainment bekend. De 83-jarige John Cleese keert voor de nieuwe serie terug in zijn rol als de neurotische Basil Fawlty en neemt ook het script voor zijn rekening.

Een van de vele ongemakkelijke momenten van Basil Fawlty in zijn hotel uit de originele serie, die tussen 1975 en 1979 werd uitgezonden:

Fijne woensdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl