Atlético verspeelt punten tegen degradatiekandidaat, Depay valt kort in

Atlético Madrid heeft op pijnlijke wijze punten gemorst in de Spaanse competitie. De nummer vier kwam voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen degradatiekandidaat Getafe.

Memphis Depay zag vanaf de bank - hij viel vijf minuten voor tijd pas in - dat zijn ploeg een slechte wedstrijd speelde, maar wel de beste kansen kreeg. Getafe kwam amper in de buurt van doelman Jan Oblak.

'Bankzitter' Correa maakt doelpunt

Na een uur spelen kwam Atlético op voorsprong via Ángel Correa. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel en terwijl de VAR de situatie terugkeek, werd de aanvaller gewisseld.

Correa zat al in een dikke jas op de bank toen de treffer alsnog werd goedgekeurd en hij het middelpunt van een feestje werd.

Ángel Correa - met jas - viert zijn treffer tegen Getafe

De treffer van Correa leek Atlético drie punten op te leveren, totdat hands van Saúl een strafschop voor Getafe betekende. Enes Ünal (ex-NAC, ex-FC Twente) schoot de gelijkmaker binnen.

Depay mocht daarna nog invallen, maar de Oranje-international kon in de resterende tien minuten het verschil niet meer maken. Wel kreeg hij nog een gele kaart.

Zondag komen koploper FC Barcelona en Real Madrid in actie. Barcelona heeft vijf punten voorsprong op Real. Het gat met Atlético is al vijftien punten.