Marco Asensio viert zijn fraaie treffer tegen Valencia
NOS Voetbal

Real Madrid wint van zwalkend Valencia en komt weer wat dichter bij Barcelona

Real Madrid heeft het gat met koploper FC Barcelona verkleind naar vijf punten met een eenvoudige zege op Valencia. Kort na rust brak Marco Asensio de ban, waarna Vinícius Júnior de wedstrijd besliste: 2-0. Valencia staat één punt van de degradatiestreep.

Drie dagen geleden zette Valencia trainer Gennaro Gattuso op straat. Voor Peter Lim, sinds 2014 eigenaar van Valencia, was dat niets nieuws: hij ontsloeg na zijn aantreden al negen trainers.

En zoals zo vaak wendde hij zich vervolgens tot clubman Voro, Valencia's ultieme ad-interim. De voormalige international van Spanje is aan zijn achtste tijdelijke klus als hoofdtrainer van Valencia begonnen.

Voro kun je altijd bellen als je net een trainer hebt ontslagen

Onder Lim bekleedde hij die functie eerder in 2015, 2016, 2020 en 2021. In 2008 behoedde Voro Valencia van degradatie, nadat hij het roer over had genomen na het ontslag van Ronald Koeman.

In het Bernabéu had hij een simpel plan voor zijn ploeg bedacht: ingraven, knokken en counteren. Ingraven en knokken lukte uitstekend, counteren minder. Het was voor Valencia wat dat betreft vervelend dat de in topvorm verkerende Justin Kluivert gemist moest worden door een blessure.

Grillige Asensio

Real Madrid, dat zich op de winterse transfermarkt koest hield, begon met Asensio op rechtsvoor in de basis. Al na twee minuten kreeg hij op aangeven van Luka Modric een grote kans, maar Asensio schoot heel slap in. Ook in de 20ste minuut hielp hij een goede mogelijkheid om zeep.

Omdat op slag van rust een kopgoal van Antonio Rüdiger na een ingreep van de VAR werd afgekeurd, kwam Valencia toch ongeschonden door de eerste helft heen. De ploeg van Voro leek zich aardig in het duel te hebben vastgebeten.

Maar vijf minuten na rust haalde Asensio zijn gram. De technicus kreeg de bal op een meter of twintig van de goal voor zijn linker en draaide die perfect de verre hoek in.

Het verzet van het kwetsbare Valencia was meteen gebroken. Uit de eerste aanval van Real na de openingstreffer werd het 2-0: Vinícius ontsnapte over links en tikte rustig binnen.

Doodschop Paulista

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Ook Valencia-verdediger Gabriel Paulista was er wel klaar mee. De Braziliaan schopte zijn landgenoot Vinícius zonder enige aanleiding keihard onderuit en kreeg een dik verdiende rode kaart.

Valencia had geluk dat Real het daarna wel best vond. De Madrilenen lopen in op Barcelona, dat woensdag won van Real Betis. Voor Valencia nemen de degradatiezorgen verder toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl