Jaïr Soares
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Beloning voor gouden tip over Jaïr Soares verlengd

Wie de gouden tip geeft die leidt tot de vondst van de vermiste Jaïr Soares, kan tot en met 18 maart aanspraak maken op 250.000 euro. Dat heeft de Peter R. de Vriesfoundation bekendgemaakt.

De periode voor de 'gouden tip' liep eigenlijk afgelopen nacht af. Maar die periode is nu met zes weken verlengd omdat er op de Kaapverdische eilanden en in Portugal opnieuw aandacht is voor de zaak. In die landen werd onlangs een 'verouderingsfoto' van de jongen verspreid, die mogelijk tot een tip zal leiden, meldt Omroep West.

Jaïr Soares verdween op 4 augustus 1995 op 7-jarige leeftijd van het strand in Monster. Hij speelde tikkertje buiten bij een strandtent, terwijl zijn vader naar binnen was gegaan om patat te bestellen. Een grote zoektocht leidde tot niets. Er is nooit meer iets van het jongetje gehoord of gevonden.

Op 35-jarige leeftijd

De Peter R. de Vries Foundation pakte de coldcase op en loofde op 4 augustus 2022 een beloning van een kwart miljoen uit. Er is een flyeractie gehouden en afgelopen maand werd via sociale media in Portugal en Kaapverdië een 'verouderingsfoto' verspreid. Dat is een foto van hoe Jaïr Soares er op 35-jarige leeftijd uit zou kunnen zien. De Peter R. de Vries Foundation wil zo onderzoeken of de jongen, afkomstig uit de Kaapverdische gemeenschap in Nederland, mogelijk daarnaartoe is ontvoerd.

Het afgelopen half jaar zijn er meer dan 125 tips binnengekomen over de vermissing. Concrete tips zijn, in sommige gevallen anoniem, doorgestuurd naar het coldcaseteam van de politie in Den Haag. Het team zegt nog bezig te zijn met het rechercheren van die tips, maar vertelt daar verder niets over.

Zo zou Jaïr er nu uit kunnen zien

Advertentie via Ster.nl