In 2011 verscheen deze verouderingsfoto van de vermiste Jaïr
NOS NieuwsAangepast

250.000 euro voor de gouden tip over vermiste Jaïr

De Peter R. De Vries Foundation looft een beloning uit van 250.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de vindplaats van de in 1995 verdwenen 7-jarige Jaïr Soares. Hij verdween precies 27 jaar geleden op 4 augustus tijdens een bezoek aan het strand van Monster en het is nog altijd niet duidelijk wat er met hem is gebeurd.

Hij speelde tikkertje met een vriendinnetje bij een strandtent, terwijl zijn vader binnen friet bestelde. Volgens de Peter R. De Vries Foundation gaat het "om een kwestie van seconden als blijkt dat Jaïr opeens weg is". De politie wordt vrij snel ingeschakeld en organiseert een grote zoekactie op het strand en in de duinen, maar de jongen wordt niet gevonden.

Op de website worden vier scenario's besproken. De jongen zou kunnen zijn verdronken, maar dat wordt onwaarschijnlijk geacht omdat Jaïr en de andere kinderen die mee waren het water die dag te koud vonden. Ook waren er veel andere bezoekers langs de waterlijn en niemand heeft iets gezien. Daarnaast zou zijn lichaam dan later hebben moeten aanspoelen.

Misdrijf of ontvoering

Een ander scenario is dat hij onder het zand terecht is gekomen, maar ook dit wordt als onwaarschijnlijk afgedaan omdat er veel gezocht is, en nooit iets is gevonden. Een ontvoering of ander misdrijf blijven over als als mogelijk scenario.

De foundation wil nu samen met de familie en het coldcaseteam Den Haag alles op alles zetten om te weten waar Jaïr is. Het tipgeld van een kwart miljoen euro geldt voor een periode van 6 maanden, tot 4 februari 2023.

Omroep West maakte in 2019 deze video over de vermissingszaak:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl