Vanavond op tv: Gevaar vogelgriep • Minder bijwerkingen door dna-profiel • Groeiend machtsblok tegen het Westen?

Gevaar vogelgriep

De vogelgriep is allang geen ziekte meer die eens in de zoveel tijd over komt waaien uit Azië. De ziekte is hardnekkig bij pluimvee in Europa. Ook slaat de ziekte op steeds meer plaatsen over op zoogdieren, zoals bijvoorbeeld zeehonden. Hoe zorgelijk is die trend?

Vogelgriep verspreidt zich nu ook onder zoogdieren

Oplossing voor vastgelopen hersteloperatie?

Vandaag presenteert staatssecretaris Aukje de Vries haar 'versnellingsoperatie', die ertoe moet leiden dat gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire sneller gecompenseerd worden. Maar die operatie gaat niet voorkomen dat advocaten uit gaan vallen en toeslagenouders lang moeten wachten, vrezen advocaten.

'We lopen met open ogen naar een nieuw drama'

Minder bijwerkingen door DNA-profiel

Ernstige bijwerkingen van medicijnen nemen met 30 procent af als de dosering wordt afgestemd op het dna van patiënten. Dat blijkt uit een internationale studie onder leiding van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Met hoogleraar Farmacogenetica Ron van Schaik van het Erasmus MC bespreken we welke kansen dit oplevert voor de zorg.

Hoe groot is de dna-doorbraak?

Groeiend machtsblok tegen het Westen?

Iraanse Shahed-drones zijn het meest zichtbare bewijs van een groeiende militaire samenwerking tussen Iran en Rusland, onder meer in Oekraïne. Zien we hier nu het begin van een nieuwe, diepere vriendschap, of is het vooral veel symboliek?

Het groeiende machtsblok tegen het Westen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl