Robert Lewandowski

Barcelona verslaat Betis, Lewandowski na maanden zonder goal weer trefzeker

FC Barcelona heeft een moeizame zege geboekt op Real Betis. De koploper van La Liga won de uitwedstrijd met 2-1. Een van de twee doelpunten werd gemaakt door Robert Lewandowski, die voor het eerst sinds 29 oktober weer een doelpunt maakte in de Spaanse competitie.

Bij Barcelona maakte Frenkie de Jong de negentig minuten vol.

Stand in La Liga

Het eerste doelpunt viel in de 65ste minuut, maar de wedstrijd in Sevilla had al veel eerder beslist kunnen zijn. Met name Pedri was al meerdere keren dicht bij een doelpunt geweest.

In de eerste helft creëerde de Spanjaard een grote kans voor zichzelf door twee verdedigers het bos in te sturen. Hij stuitte vervolgens echter op Betis-doelman Rui Silva, die een schijnbeweging van Pedri doorzag.

Pedri scoort niet, Raphinha wel

Ook vlak na rust was Silva belangrijk voor de thuisploeg. Hij kon nog net een arm achter de bal krijgen na een harde knal van Pedri en hield zodoende Betis in de wedstrijd. Pas toen Alejandro Balde met een scherpe voorzet Raphinha vrijspeelde voor het doel, had doelman Silva geen antwoord meer.

Lewandowski leek de wedstrijd in de tachtigste minuut in het slot te gooien. De Poolse spits, die maandenlang droog stond in La Liga, schoot uit de draai raak. Vervolgens zorgde Jules Koundé met een eigen doelpunt toch nog voor een spannende slotfase.

Betis zocht de aanval in de laatste minuten, maar kwam niet meer tot uitgespeelde kansen.