Koploper Feyenoord blijft bij Twente steken op 1-1 in boeiend voetbalgevecht

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Feyenoord

Koploper Feyenoord is er niet in geslaagd om FC Twente zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen aan te smeren. In Enschede werd het in een boeiend voetbalgevecht 1-1, waardoor het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst zes punten blijft.

Op bezoek bij de minst gepasseerde defensie van de eredivisie koos trainer Arne Slot in de punt van de aanval dit keer voor Santiago Giménez in plaats van Danilo. Daarnaast kreeg Alireza Jahanbakhsh de voorkeur boven Igor Paixão.

Bekijk hieronder de stand in de eredivisie en de interviews na afloop van de wedstrijd.

• NOS

Giménez maakte zijn uitverkiezing waar door zich vooral in de eerste helft meerdere keren te onderscheiden. Bij een van die momenten, na een halfuur, was hij daadwerkelijk trefzeker door op aangeven van Sebastian Szymanski raak te koppen.

Twente kwam zo voor het eerst dit seizoen thuis op achterstand, al kreeg het kort voor de openingstreffer van de Argentijn een enorme kans. Op aangeven van Joshua Brenet vond Virgil Misidjan doelman Justin Bijlow op zijn weg.

Diezelfde Misidjan kwam kort voor rust goed weg na een incident met Bijlow, die uit zijn doel kwam en de bal voor de instormende Misidjan over de zijlijn werkte.

Werpspel

De doelman van de Rotterdammers smeet de bal razendsnel het veld weer in om zo een snelle spelhervatting van Twente te voorkomen. Misidjan, met een andere bal, gooide deze vervolgens richting Bijlow.

Arbiter Allard Lindhout gaf terecht geel aan Bijlow, maar hield het daar bij. Misidjan kreeg het nog even aan de stok met Jahanbakhsh, die veel te gemakkelijk naar de grond ging.

Jahanbakhsh op de grond in Enschede

Na de pauze, met Sem Steijn (Twente) en Quinten Timber (Feyenoord) als invallers, kreeg de formatie van Slot via onder anderen Jahanbakhsh en Giménez kansen op de 0-2.

Dat doelpunt bleef uit, waardoor Twente in leven werd gehouden. Halverwege de tweede helft viel vervolgens de gelijkmaker. Brenet kopte een voorzet van Michal Sadílek binnen, na weifelend optreden van Jahanbakhsh en Quilindschy Hartman.

In de slotfase kon ook de eerder door Feyenoord begeerde Ramiz Zerrouki het verschil niet maken. Het boeiende duel eindigde in 1-1, al kregen onder meer Oussama Idrissi (Feyenoord) en Václav Černý (Twente) nog enorme mogelijkheden en schreeuwde de koploper om een penalty na een handsbal van Robin Pröpper.