NOS Voetbal

Chagrijn bij Feyenoord over niet gegeven penalty na hands: 'Onacceptabel'

Robin Pröpper maakte hands, maar dacht tijdens de wedstrijd dat het geen penalty was

"Een onacceptabele beslissing", dat heeft Feyenoord-trainer Arne Slot gezegd over een niet gekregen strafschop in de eredivisiewedstrijd tegen FC Twente. Bij een stand van 1-1 maakte Robin Pröpper hands, maar arbiter Allard Lindhout zag er geen strafschop in.

Hij zag een duw van Feyenoord-spits Santiago Giménez en meende dat de bal daarom tegen de hand van de verdediger kwam.

En dat is vreemd, zei Slot. "Het was een schitterende wedstrijd waarin de scheidsrechter 84 minuten veel toestond en er over en weer veel gebeurde. Dan is het onacceptabel dat je hier geen strafschop voor geeft."

Opluchting bij Pröpper

De 'boosdoener' zelf, Pröpper, was er tijdens de wedstijd van overtuigd dat hij hands maakte omdat hij in de rug werd geduwd. Maar na afloop besefte hij dat hij door het oog van de naald was gekropen.

"Blijkbaar had ik mijn hand hoger, hoor ik nu. Als ik nu hoor dat het duwen wel meeviel, dan ben je wel opgelucht."

Bekijk hier de reacties van trainers Arne Slot en Ron Jans:

De beslissing om geen strafschop te geven, betekent volgens Slot veel voor Feyenoord. "Dit betekent niet alleen twee punten minder, maar het doet mentaal ook wat met je", zei Slot, die wel genoten had van de wedstrijd.

"Het was een mooie wedstrijd, maar met voor ons met een teleurstellend resultaat. Er is chagrijn over het resultaat, maar niet over de prestatie", zei Slot.

"Dit was een intens voetbalgevecht met uiteindelijk een terechte uitslag", zei Twente-trainer Ron Jans aan de andere kant. "Als je kijkt hoe weinig tijd er was en naar de kleine ruimtes. Echt een topwedstrijd."

Bekijk hieronder de reacties van Justin Bijlow en Orkun Kökcü over het gelijkspel in Enschede:

In die topwedstrijd hadden beide ploegen kansen om te winnen. Want kort na het door Slot zo gehekelde penaltymoment, had Vaclav Cerny een uitgelezen kans om zijn ploeg op 2-1 te schieten. Justin Bijlow redde Feyenoord.

"Bijlow pakte die bal fantastisch", erkende ook Jans. Al was de doelman zelf met hele andere dingen bezig na afloop. "Ja, dat was een belangrijke redding kort voor tijd, maar ik had liever drie punten dan een redding."

Behalve het puntenverlies was er nog een smetje voor Feyenoord. Sebastian Szymanski viel geblesseerd uit. De kans dat hij volgende week de wedstrijd tegen PSV moet missen lijkt groot. Volgens trainer Slot zag het er niet goed uit en had de Poolse spelmaker ijs op zijn knie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl