Danjuma viert zijn goal tegen Preston

FA Cup: debutant Danjuma scoort met eerste doelpoging, Brazilianen helpen United

Arnaut Danjuma heeft zijn debuut voor Tottenham Hotspur niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De Oranje-international scoorde met zijn eerste doelpoging, waarmee hij de eindstand tegen Preston North End op 0-3 bepaalde.

Het treffen tussen Tottenham en Preston betrof een wedstrijd in de vierde ronde van de FA Cup, voor een plek bij de laatste zestien in het meest prestigieuze bekertoernooi ter wereld.

De Londenaren speelden na twee goals van Son Heung-min al een gewonnen wedstrijd, toen Danjuma twintig minuten voor tijd zijn opwachting maakte. De aanvaller kwam deze week over van Villarreal, terwijl hij in eerste instantie nog op weg leek naar Everton.

Streep door assist Weghorst

Met Wout Weghorst kwam een andere international die deze winter van club verkaste ook in actie in de FA Cup. Tegen Reading (3-1) leek hij de 1-0 van Marcus Rashford voor te bereiden, maar de VAR constateerde buitenspel op het moment dat Weghorst de bal doorkopte.

Wout Weghorst in actie tegen Reading

Doelpunten vielen er na rust alsnog voor het elftal van Erik ten Hag, via de Brazilianen Casemiro (2) en Fred.

Rood voor Carroll

Het volgepakte Old Trafford kon bij tegenstander Reading spits Andy Carroll nog eens zien ploeteren. Ooit betaalde Liverpool meer dan veertig miljoen euro voor hem, een paar teleurstellende seizoenen later werd hij bestempeld als een van de grootste Premier League-miskopen ooit.

Carroll, 34 inmiddels, kreeg voor een nogal onbeholpen tackle zijn tweede gele kaart en mocht dus vroegtijdig vertrekken.

In de overige wedstrijden dwong Sunderland verrassend een replay af, door op bezoek bij het een divisie hoger spelende Fulham 1-1 te spelen. Vrijdag al hielp Oranje-international Nathan Aké zijn club Manchester City langs Arsenal (1-0).