Pedri

Barcelona boekt krappe zege op Girona, PSV-opponent Sevilla verlaat degradatiezone

Koploper FC Barcelona heeft in La Liga ook drie punten overgehouden aan het uitduel met regiogenoot Girona, de nummer elf van de ranglijst. De Catalanen wonnen moeizaam met 1-0 en boekten hun negende overwinning (alle competities) op rij.

In de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardigs. Ousmane Dembélé, die na een sprintje naar zijn been greep, viel al snel uit en maakte plaats voor Pedri.

Vlak voor rust vond Alejandro Ruiz het na een helft lang theatraal geval en gemekker aan beide kanten wel welletjes en deelde de arbiter in rap tempo vier gele kaarten uit.

Gaatje

Na een uur spelen vonden de gasten eindelijk een gaatje: na een piekfijne aanval over meerdere schijven had Pedri de bal voor het intikken (0-1).

Frenkie de Jong is blij met doelpuntenmaker Pedri

Daarna beperkte Barça, met Frenkie de Jong de hele wedstijd in de gelederen, zich tot tegenhouden en hield doelman Marc-André ter Stegen voor de veertiende keer in achttien competitiewedstrijden de nul.

Barcelona vergrootte door de overwinning de voorsprong op achtervolger Real Madrid tot zes punten. De grote rivaal uit de Spaanse hoofdstad krijgt zondag nummer drie Real Sociedad op bezoek.

Tegenstander PSV wint

Elders in Spanje lijkt Sevilla precies op tijd in vorm te komen met het oog op de Europese confrontatie met PSV. Na de zwaarbevochten 1-0 zege op Cádiz van vorige week, werd ook hekkensluiter Elche geklopt: 3-0.

Youssef En-Nesyri viert zijn tweede treffer

En er was meer goed nieuws voor Sevilla-fans. Twee van de drie treffers werden gemaakt door Youssef En-Nesyri, die er tot dit weekend in veertien duels op rij niet in geslaagd was om te scoren in La Liga. Of vijftien, als je vorig seizoen meetelt.

Dat de 25-jarige spits het scoren niet helemaal verleerd was, had hij overigens al wel aangetoond in de Champions League (twee goals), de Spaanse beker (één goal) en op het WK met Marokko (twee goals). Nu was het ook in de competitie weer eens raak.

Sevilla, waar Ajax-flop Lucas Ocampos en Karim Rekik een basisplaats hadden, staat dankzij de twee zeges op rij dertiende. Nog altijd teleurstellend voor een ploeg die vorig seizoen nog om de landstitel streed, maar de acute degradatiezorgen zijn wel verdreven.

Op 16 en 23 februari staan de Europa League-confrontaties met PSV op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl