NOS VoetbalAangepast

Veel vuurwerk en fans bij laatste training van Feyenoord en Ajax

Laatste training Feyenoord voor Klassieker massaal bezocht

De laatste training van zowel Feyenoord als Ajax voor de Klassieker van zondag heeft duizenden supporters getrokken.

Feyenoord werd op Varkenoord onthaald met vuurwerk en fakkels. Normaal traint Feyenoord op het trainingscomplex 1908, maar speciaal voor deze training week de club uit naar Varkenoord, waar een groot aantal fans verzameld was.

Duizenden fans komen af op laatste training Ajax voor Klassieker

Ook bij de training van Ajax werd vuurwerk afgestoken door supporters toen de spelers het veld op sportcomplex De Toekomst betraden.

De topper begint zondag om 14.30 uur. Fans van Ajax zijn niet welkom in de uitverkochte Kuip, waar uit voorzorg netten zijn opgehangen om te voorkomen dat supporters vuurwerk of andere voorwerpen op het veld gooien.

De veelbesproken Steven Berghuis op de laatste training voor de Klassieker

De Klassieker is extra beladen omdat het de eerste keer is dat Steven Berghuis terugkeert in een volle Kuip sinds zijn transfer van Feyenoord naar Ajax. Berghuis kreeg na zijn overstap te maken met ernstige bedreigingen.

Ook rond De Kuip zijn veel veiligheidsmaatregelen getroffen, onder meer om de aankomst van de spelersbus van Ajax zonder problemen te laten verlopen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam wil niet zeggen hoeveel politieagenten hij heeft ingeschakeld, maar zei vrijdag in het tv-programma Jinek wel dat de maatregelen "miljoenen" kosten.

Feyenoord gaat aan kop in de Eredivisie en heeft vijf punten voorsprong op Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl