NOS Voetbal

Schreuder en Berghuis spraken over ontvangst in De Kuip: 'Hij voelt zich goed'

Schreuder hoopt dat Klassieker een omslagpunt wordt: 'We gaan vol voor de winst'

Vijf eredivisiewedstrijden op rij niet gewonnen, een derde plek op vijf punten van Feyenoord, onrust rond de vertrokken Daley Blind: Ajax-trainer Alfred Schreuder is in de aanloop naar de Klassieker van zondag niet te benijden.

Tijdens de persconferentie voor het duel met Feyenoord is daar weinig van te merken. Schreuder is de rust zelve. "Natuurlijk staat de druk erop en ik ben ook een mens", aldus de coach. "Maar het is een hartstikke mooie job en ik mag mijn handen dichtknijpen."

Over de kwestie-Blind, die in een interview met AD uithaalde naar Schreuder, wil Schreuder niets meer zeggen. "Dat hoofdstuk is afgesloten, ik ga me niet meer over dit soort dingen uitlaten. Ik wil praten over de spelers die we wel hebben. En over de Klassieker."

Gesprek met Berghuis

Ajax mist zondag de geschorste Devyne Rensch, maar kan wel weer beschikken over Steven Bergwijn, Mohammed Kudus en Steven Berghuis. Het drietal kwakkelde de afgelopen tijd met de griep, maar is volledig hersteld. "Ze hebben een prima week gehad en zouden alledrie kunnen starten. Het is wel afwachten of ze het negentig minuten kunnen volhouden."

Steven Berghuis

Met Berghuis heeft Schreuder deze week speciaal gesproken over de ontvangst in Rotterdam. De aanvaller verruilde in 2021 Feyenoord voor Ajax en keert nu voor het eerst terug in een volle, zeer waarschijnlijk onvriendelijke Kuip.

"Dat zijn belangrijke gesprekken. Hij voelt zich goed en is fit", aldus Schreuder, die de mogelijke ontvangst van Berghuis niet meeweegt in zijn beslissing hem al dan niet op te stellen.

In en rond De Kuip zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen; zo zijn er netten rond het veld opgehangen om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld worden gegooid.

Omslagpunt

Een overwinning in de Klassieker kan voor Ajax een omslagpunt betekenen na weken vol negativiteit, beseft Schreuder. "Qua resultaat zeker. We weten dat we vijf wedstrijden niet hebben gewonnen. Maar we zijn Ajax en we moeten ook in De Kuip vol voor de winst gaan."

Alfred Schreuder en Steven Berghuis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl