Ronaldo viert zijn 1-1

Woestijnclash Ronaldo versus Messi: negen goals, rood en ticket van 2,4 miljoen euro

Cristiano Ronaldo zal zijn officieuze debuut in Saudi-Arabië niet snel vergeten. In een samengesteld team van de sterspelers van Saudische clubs Al-Hilal en Al-Nassr tegen Paris Saint-Germain trof hij onder meer grote rivaal Lionel Messi en oud-ploeggenoot Sergio Ramos, scoorde de Portugees twee keer en verloor hij het oefenduel met 5-4.

In de Saudische hoofdstad Riyad was er vlak voor de aftrap een korte groet en snelle omhelzing tussen Ronaldo en Messi, de heren die samen in totaal twaalf keer de Gouden Bal wonnen en elkaar voor het eerst troffen sinds december 2020. Messi had daarna slechts drie minuten nodig voordat hij scoorde.

Neymar stuurde de Argentijn de diepte in, waarna de Argentijn de bal geslepen langs de uitgekomen doelman Mohammed Al Owais speelde, die Messi overigens nog kent van het verloren WK-duel tegen Saudi-Arabië.

Lionel Messi (rechts) in actie namens PSG

Na een half uur was het even schrikken, toen Ronaldo's oude ploeggenoot bij Real Madrid Keylor Navas de Portugees tegen de vlakte bokste bij een luchtduel. Ronaldo benutte de gegeven penalty erna zelf.

Voor rust gebeurde er genoeg, want Juan Bernat kreeg rood en Neymar schoot een penalty na een circusaanloop te slap in.

Nadat PSG door een goal van Marquinhos voor rust nog op voorsprong kwam, was het diep in blessuretijd van de eerste helft opnieuw Ronaldo die scoorde. Dit keer troefde hij voormalig Real-teamgenoot Ramos af in de lucht, maar raakte de paal. Ramos miste vervolgens de bal volledig in de rebound, waarna Ronaldo snel zijn tweede binnenjaste.

Kylian Mbappé

Ramos maakte zijn fout na rust goed door het maken van de 2-3. Jang Hyun-Soo, speler van Al Hilal, maakte de 3-3 en na een klein uur benutte Kylian Mbappé een penalty voor 3-4. Ronaldo, Messi, Mbappé en wat andere sterren konden na ruim een uur douchen. De 3-5 van Hugo Ekitike en 4-5 van Anderson Talisca waren voor de statistieken.

Kaartje van 2,4 miljoen euro

Een toeschouwer had wel erg veel geld over om Ronaldo en Messi in actie te zien. De Saudische zakenman Mushref Al-Ghamdi betaalde omgerekend 2,4 miljoen euro voor een ticket, waarmee hij de wedstrijd mocht zien, bij de prijsuitreiking aanwezig mocht zijn, de kleedkamer in mocht en zowel Ronaldo als Messi mocht ontmoeten.

"Mensen denken dat de prijs te hoog is, maar dat zie ik niet zo. In Saudi-Arabië is het niet te veel geld. Ik ben een gelukkig man en wat betreft het geld, zoals ik zei, het is niet te veel." De miljoenen die hij betaalde voor het ticket gaan naar een goed doel.

Paris Saint-Germain, koploper in de Franse Ligue 1, verblijft deze week voor een korte commerciële trip in het Midden-Oosten, in Qatar en Saudi-Arabië. Ronaldo kan zondag zijn officiële debuut maken voor Al-Nassr in de competitie tegen Al Ettifaq.