Liverpool viert de goal van Harvey Elliott, rechts Cody Gakpo
NOS Voetbal

Gakpo en Liverpool in replay FA Cup wel langs Wolves, 19-jarige Elliott matchwinner

Na 180 minuten voetbal tussen Liverpool en Wolverhampton Wanderers hebben 'The Reds' de vierde ronde van de FA Cup bereikt. Na het 2-2 gelijkspel in Liverpool van tien dagen geleden, waar Cody Gakpo zijn debuut maakte, werd de replay in Wolverhampton met 1-0 gewonnen door de bezoekers.

De eerste noemenswaardige actie van de wedstrijd vond al plaats na zeventien seconden. Op het moment dat Adama Traoré de eerste gevaarlijke voorzet van de wedstrijd af wilde leveren, viel het licht uit in het stadion. Gelukkig voor alle aanwezigen kon de wedstrijd meteen worden hervat.

Amper twaalf minuten later stond de eindstand al op het bord. Titelverdediger Liverpool, waar Gakpo in de spits was begonnen, kwam op voorsprong via een heerlijke pegel van Harvey Elliott.

De 19-jarige rechtsbuiten haalde uit van een meter of 25 en zag de bal over de iets te ver voor zijn doel staande José Sá heen dwarrelen.

Cody Gakpo verlaat het veld voor Mohamed Salah

Verder dan een schot van afstand (over) kwam Gakpo niet. Hij moest in de 66ste minuut plaatsmaken voor Mohamed Salah. De Wolves lieten in de slotfase pas hun tanden zien. Liverpool moest nog flink aan de bak, maar hielden moeizaam stand. In de volgende ronde wacht een uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.

Eerste winst in 2023

Liverpool hield voor het eerst in acht wedstrijden de nul en boekte de eerste overwinning in 2023. "Het voelt als eeuwen geleden dat we het gevoel van een overwinning hadden en goed speelden", zei trainer Jurgen Klopp na afloop. "We moesten er hard voor vechten op het einde. Dit is de reactie die we wilden zien."

Klopp noemde de treffer van Elliott exceptioneel. "Ik zag meerdere man-of-the-match-prestaties vandaag. We speelden heel goed in de eerste helft en hadden goede fases in de tweede helft. Op het einde kwam het aan op de wil om de schoten tegen te houden. Een echte bekerwedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl