Spakenburg viert de winst op FC Groningen
NOS VoetbalAangepast

Groningen voor schut tegen Spakenburg, Go Ahead Eagles bekert wel door

Een regelrechte blamage. Zo zou je de uitschakeling van FC Groningen in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi gerust kunnen noemen. De amateurs van SV Spakenburg zegevierden in de Euroborg sensationeel, met 3-2.

Na tien minuten verdween een voorzet van Youri Koelewijn plots achter Groningen-keeper Michael Verrips en na ruim een halfuur kreeg de huidige nummer zeven van de tweede divisie zelfs een penalty, die door Floris van der Linden onberispelijk binnen werd geschoten.

Weer een strafschop

Groningen-trainer Dennis van der Ree bracht halverwege drie verse krachten, maar dat hielp de thuisploeg geenszins. Sterker, Spakenburg maakte de derde treffer. Van der Linden had opnieuw succes vanaf elf meter.

Damil Dankerlui verkleinde in de slotfase de achterstand en even later zorgde hij ook nog voor de 2-3. Verder dan dat kwam Groningen niet. Zondag wacht in de eredivisie ook nog eens het thuisduel met Feyenoord.

Naast Spakenburg bekerden Katwijk en FC Utrecht eveneens door, door te winnen bij respectievelijk Urk (0-3) en Blauw Geel (1-3).

Go Ahead Eagles wint nipt van Heracles

Go Ahead Eagles plaatste zich eerder op de avond ten koste van Heracles Almelo voor de achtste finales van de KNVB-beker. Een goal van Isac Lidberg bleek voldoende voor de overwinning: 0-1.

Lidberg (rechts) kan na zijn goal zijn geluk niet op

De Almelose koploper van de eerste divisie begon nog wel agressief aan het treffen en dat kostte aanvoerder Justin Hoogma een gele kaart.

Go Ahead Eagles, de huidige nummer tien van de eredivisie, liet zich niet van de wijs brengen en kreeg mogelijkheden. Lidberg wist tot twee keer toe het net niet te vinden.

De Zweedse spits was kort na rust wel succesvol, toen hij van Heracles-nieuweling Sava Čestić alle ruimte kreeg om uit te halen.

Lidberg krijgt alle ruimte om uit te halen

De thuisploeg leek na bijna een uur spelen op gelijke hoogte te komen door toedoen van Samuel Armenteros. Zijn kopbal werd door Eagles-verdediger Jamal Amofa achter de lijn weggewerkt, maar dat werd niet gezien door het arbitrale team.

Zonder de aanwezigheid van een VAR of doellijntechnologie bleef Heracles zoeken naar de gelijkmaker, maar bij een spaarzame counter verzuimde de ingevallen Sylla Sow de 0-2 te maken. Hij schoot naast. Diezelfde Sow raakte in de slotfase nog de paal.

Oponthoud wegens gegooide drinkbekers

De thuisploeg slaagde er zo niet in om een verlenging af te dwingen. In blessuretijd werd het duel nog even stilgelegd, nadat Heracles-fans drinkbekers in het doelgebied van Jeffrey de Lange hadden gegooid.

Heracles kan zich nu volledig richten op de kraker van zondag tegen PEC Zwolle. De Deventenaren ontvangen dan FC Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl