NOS Nieuws

Verdachte (28) aangehouden voor moorden op vier studenten in Idaho

In het onderzoek naar de moord op vier studenten in de Amerikaanse staat Idaho vorige maand is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man, hij werd 's ochtends (lokale tijd) in een woning in Pennsylvania door de politie gearresteerd.

De slachtoffers woonden in de plaats Moscow en werden eind november in hun slaap doodgestoken. Allemaal hadden zij meerdere steekwonden. Het ging om drie vrouwen en een man. De drie vrouwelijke studenten waren huisgenoten van elkaar, de man was de vriend van een van hen. De slachtoffers kwamen uit de staten Idaho en Washington.

Volgens het OM brak de 28-jarige verdachte, Bryan Christopher Kohberger, in de woning in met het doel "een moord te plegen". Hem is viervoudige moord en inbraak ten laste gelegd. De man is zelf PhD-student aan de Washington State University, hij studeerde aan de faculteit Strafrecht en Criminologie.

Sociale media

De moorden maakten veel los in Moscow, dat zo'n 25.000 inwoners telt. Zo leidde de zaak tot een tijdelijke leegloop van de universiteit waar de vier aan studeerden. De helft van de studenten besloot na de moorden Moscow tijdelijk te verlaten.

De zaak was bovendien omgeven met veel vragen. Waarom de studenten doelwit werden, was bijvoorbeeld niet duidelijk. In hun huis werden geen sporen van diefstal gevonden. Op sociale media werd veel gespeculeerd over de toedracht.

Wekenlang slaagden de autoriteiten er niet in om een verdachte aan te wijzen of het moordwapen te traceren. Internationale persbureaus schrijven dat een politie-oproep uiteindelijk tot de doorbraak leidde.

De politie had beelden vrijgegeven van een witte auto die ten tijde van de moord bij het huis van de studenten geparkeerd stond. Het voertuig leidde naar de verdachte. Naar het moordwapen wordt nog gezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl