Onderzoek op de plaats delict in Moscow
NOS Nieuws

Vier studenten gedood in Amerikaanse staat Idaho, waarschijnlijk in hun slaap

Vier studenten van een universiteit in de Amerikaanse staat Idaho zijn gedood, vermoedelijk terwijl ze lagen te slapen. Dat zegt een lokale lijkschouwer. Er is nog niemand opgepakt en er wordt ook nog niemand verdacht. De vier slachtoffers zijn drie vrouwen en een man van begin twintig.

Volgens de functionaris hebben de vier slachtoffers meerdere steekwonden, die zijn veroorzaakt door "een behoorlijk groot mes". Ze waren gestoken in de borst en het bovenlichaam. De lichamen werden een week geleden gevonden.

De politie zegt dat het gevaar nog niet geweken is. "Er loopt nog steeds een persoon rond die vier verschrikkelijke misdaden heeft gepleegd", meldt de lokale politie in een verklaring.

Gevaar niet geweken

De moordzaak heeft de plaats Moscow in Idaho, met zo'n 25.000 inwoners, geschokt. De vrouwen waren kamergenoten van elkaar en het mannelijke slachtoffer was de vriend van een van hen. De slachtoffers kwamen uit de staten Idaho en Washington. Twee andere mensen in het huis zijn ongedeerd gevonden.

Op de universiteit van Idaho worden de slachtoffers binnenkort herdacht. Ook zijn er donaties opgezet om de familieleden van de vier slachtoffers te steunen. Er zijn inmiddels vele tienduizenden dollars ingezameld.

Veel vragen

De zaak is omgeven met veel vragen. De politie vermoedt dat de studenten het doelwit waren, maar waarom is niet duidelijk. Onderzoekers hebben geen sporen gevonden van diefstal uit het huis van de vier.

Rechercheurs hebben de inhoud van drie containers uit de buurt in beslag genomen voor mogelijk bewijsmateriaal. Ook hebben agenten contact opgenomen met lokale bedrijven, om te zien of iemand onlangs een groot mes had gekocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl