Politiewagen
NOS Nieuws

OM: politie treft geen blaam na dood verwarde fietser uit Brummen

De drie politiemensen die in augustus een verwarde fietser oppikten vlak bij Eerbeek, valt niet te verwijten dat de man in de politieauto onwel werd en daarna overleed.

Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksrecherche in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM). Tegen de drie politiemensen wordt geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Op donderdag 25 augustus kreeg de politie de melding dat een verwarde man van 37 uit Brummen rondfietste in de buurt van Eerbeek. Volgens Omroep Gelderland belde hij ook aan bij een bewoner van het dorp.

Reanimatiepoging

De politie stuurde een auto en wilde de man naar een plek brengen waar hij de juiste zorg zou krijgen. Maar onderweg verloor hij het bewustzijn. De politieagenten probeerden nog om hem te reanimeren. Ze waarschuwden een ambulance, die de man overbracht naar het ziekenhuis, waar hij even later overleed.

Uit het sectierapport en uit het onderzoek van de Rijksrecherche blijkt nu dat het handelen van de politiemensen geen invloed heeft gehad op het overlijden. De officier van justitie zegt dat de drie naar eer en geweten noodhulp hebben gegeven en niets anders hadden kunnen doen om het overlijden te voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl