Man buiten bewustzijn na arrestatie in Borne
NOS Nieuws

Man overleden die tijdens vervoer naar politiebureau Hengelo onwel werd

De man die vorige week donderdag werd aangehouden in Borne en onwel werd tijdens de rit naar het politiebureau is overleden. Dat meldt Richard Korver, de advocaat van de familie.

De man was volgens de politie opgepakt in Borne omdat hij onder invloed van verdovende middelen zou zijn. Hij werd naar het politiebureau in Hengelo gereden, maar werd onderweg onwel. In Hengelo werd de man uit de auto gehaald door agenten. Een politiewoordvoerder zegt dat medische hulp is verleend aan de man. Daarna is hij per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij vandaag kwam te overlijden.

Op beelden is te zien hoe de man ogenschijnlijk bewusteloos uit de auto gehaald wordt en een van de agenten zijn knie twee keer op de borst van de man lijkt zetten:

Agent drukt knie op borst van bewusteloze arrestant

De rijksrecherche doet onderzoek naar wat er precies gebeurd is. De familie van de overleden man vroeg advocaat Korver om ook onderzoek te doen.

De politiewoordvoerder meldde maandag aan RTV Oost niet te kunnen zeggen waarom de agent zijn knie op de borst van de man heeft geplaatst, terwijl hij zich niet leek te verzetten. "Mogelijk is dat een standaardprocedure, maar dat is iets waar de rijksrecherche nu naar kijkt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl