Benedictus in 2020
NOS NieuwsAangepast

Vaticaan: gezondheid van Benedictus XVI gaat snel achteruit

Het Vaticaan meldt dat de gezondheid van voormalig paus Benedictus XVI de afgelopen uren verslechterd is. Artsen houden de toestand van de 95-jarige Benedictus voortdurend in de gaten.

Paus Franciscus heeft Benedictus bezocht in het klooster in het Vaticaan waar hij sinds zijn emeritaat in februari 2013 woont.

Franciscus vroeg eerder vandaag om te bidden voor zijn voorganger Benedictus. Hij zei dat hij "erg ziek" is. Franciscus deed de verrassende oproep aan het einde van zijn algemene audiëntie. Hij gaf geen verdere details over de toestand van Benedictus.

Mensen op het Sint-Pietersplein in Rome bidden voor paus Benedictus:

'Ik hoop dat hij niet lijdt'

Benedictus (95), geboren als Joseph Aloisius Ratzinger, trad in 2013 als eerste paus in zo'n 600 jaar af. Franciscus sprak eerder deze maand over Benedictus XVI. "Ik bezoek hem vaak", zei Franciscus. "Hij heeft een goed humeur, hij is helder, springlevend. Hij spreekt zacht, maar volgt het nieuws. Ik bewonder zijn intelligentie."

Ontslagbrief klaar

De huidige paus zei toen ook dat hij zijn ontslagbrief al bijna tien jaar had klaarliggen, voor het geval hij door gezondheidsproblemen zijn functie niet meer kan uitoefenen.

Het afgelopen jaar kampte Franciscus ook met een zwakke gezondheid. In de zomer bracht hij zijn bezoek aan Canada grotendeels in een rolstoel door, vanwege aanhoudende problemen met zijn knie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl