Sampsted in actie tegen AS Roma
NOS Voetbal

FC Twente haalt IJslandse international: 'Had direct het juiste gevoel'

FC Twente, de huidige nummer vijf van de eredivisie, heeft de IJslandse international Alfons Sampsted aan de selectie toegevoegd. De 24-jarige rechtsback komt transfervrij over van het Noorse FK Bodø/Glimt.

Sampsted speelde dit jaar met Bodø/Glimt al tegen AZ en PSV. "Tijdens mijn Europese wedstrijden met Bodø/Glimt heb ik de sfeer in de Nederlandse stadions ervaren. Dat was voor mij een belangrijke reden om voor Nederland te kiezen."

"Toen ik na het seizoen in Noorwegen hoorde dat FC Twente interesse had, heb ik een aantal wedstrijden bekeken en was ik onder de indruk van de connectie van de spelers met de supporters", aldus Sampsted.

Sampsted: "FC Twente heeft een ploeg die met energie en power speelt, dat past bij mij. De bondscoach van IJsland, Arnar Vidarsson, heeft ook bij Twente gespeeld en van hem heb ik ook goede verhalen over de club gehoord. Ik had direct het juiste gevoel."

Sampsted tekende voor drieënhalf jaar bij FC Twente, dat alvast voor lijkt te sorteren op een vertrek van Joshua Brenet komende zomer.

Buitink naar Fortuna

Fortuna Sittard roerde zich ook op de transfermarkt. De Limburgers huren aanvaller Thomas Buitink voor de rest van het seizoen van Vitesse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl