Cody Gakpo
NOS Voetbal

PSV en Liverpool bereiken akkoord: Gakpo per direct naar Engeland

PSV en Liverpool hebben een akkoord bereikt over de transfer van aanvaller Cody Gakpo. Dat meldt de Eindhovense club maandagavond op zijn website.

De 23-jarige aanvaller vertrekt per direct naar Engeland waar hij de noodzakelijke formaliteiten voor het afronden van de transfer zal ondergaan. Beide clubs doen geen mededelingen over de transfersom. "Maar dit is een recordtransfer voor PSV", aldus algemeen directeur Marcel Brands.

Volgens de BBC zou Liverpool een bedrag van tussen de 40 en 50 miljoen euro betalen voor Gakpo. De hoogste uitgaande transfer van PSV - tot nu toe - is Hirving Lozano, die in 2019 voor zo'n 45 miljoen euro naar Napoli verkaste.

In de kijker gespeeld

In de zomer was Gakpo al dicht bij een vertrek. Leeds United bood kort voor het verstrijken van de transferdeadline naar verluidt 30 miljoen euro, maar de overgang ketste af.

Op het WK van afgelopen maand speelde de inmiddels veertienvoudig international zich nog meer in de kijker van buitenlandse topclubs. Gakpo maakte drie doelpunten op het eindtoernooi in Qatar en was een van de uitblinkers van Oranje.

Gakpo met Memphis op het WK

Er deden geruchten de ronde dat Manchester United, dat na het vertrek van Cristiano Ronaldo op zoek is naar een nieuwe aanvaller, de PSV'er in zou lijven. Het werd uiteindelijk niet de club van trainer Erik ten Hag waar PSV een akkoord mee bereikte, maar Liverpool, waar Gakpo landgenoot Virgil van Dijk tegen gaat komen.

Landskampioen met PSV

De Eindhovenaar doorliep de opleiding van PSV en debuteerde in februari 2018 in het eerste. Gakpo speelde 159 duels, waarin hij tot 55 treffers kwam.

Met de Eindhovenaren werd hij landskampioen (2018), won hij de KNVB-beker (2022) en tweemaal de Johan Cruijff-schaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl