NOS Voetbal

‘United meldt zich voor Gakpo’, maar Ten Hag lacht het weg: ‘Meer goede spelers op WK’

Erik ten Hag was vastbesloten om niets over mogelijke transfers te zeggen, toen hij vanmiddag aanschoof bij een persconferentie in aanloop naar de hervatting van de Premier League. Maar toen de naam van Cody Gakpo viel, was er wel een flinke grijns te zien op het gezicht van de manager van Manchester United.

Britse journalisten kennen Ten Hag na een half jaar al goed genoeg om te weten dat de trainer toch niks gaat zeggen over zijn transferplannen. Daarom probeerde een vragensteller het met een omweg. "Ik ga natuurlijk niet vragen wie je in januari gaat kopen. Maar ik weet wel dat je veel wedstrijden van het WK hebt gezien. Hoe zou je het optreden van Gakpo op het WK beoordelen?"

Ten Hag grijnsde, schudde het hoofd en antwoordde kortaf: "Ja, er waren heel veel goede spelers op het WK." De grijns stond nog steeds op zijn gezicht aan het einde van de volgende vraag.

Die luidde: "PSV-coach Van Nistelrooij heeft gezegd dat er een moment komt dat je geen 'nee' meer kunt zeggen. Dat suggereert dat een transfer dichterbij komt?"

Opnieuw deed Ten Hag zijn best om niets te laten merken. "Ja, ik denk dat je dat kunt zeggen over heel veel spelers, hè?"

Cody Gakpo

Terwijl Ten Hag zijn best deed om helemaal niets te zeggen, zijn de Britse tabloids behoorlijk stellig. The Mirror meldt dat de gesprekken tussen United en PSV begonnen zijn. Exclusief, staat er in koeienletters bij.

50 miljoen

Na het vertrek van Cristiano Ronaldo is United op zoek naar een nieuwe aanvaller. PSV zou minstens 50 miljoen euro verlangen voor Gakpo, waarmee de aanvaller in één klap de duurste speler uit de clubgeschiedenis wordt.

Trainer Ruud van Nistelrooij beseft dat het moeilijk wordt om zijn sterspeler (dit seizoen negen goals en twaalf assists in de eredivisie) te behouden. "Ik ga er alles aan doen om het nog een halfjaar te rekken. Dat hebben we deze zomer al gedaan door hem te behouden. Dat zal nu nog moeilijker worden", zei Van Nistelrooij eerder deze week.

"Als er bedragen en clubs komen waartegen de speler ook geen nee meer kan zeggen voor zijn gevoel... Dan kom je in een situatie waarin dat wel kan gebeuren. Daar houden we rekening mee."

Vertrekt Gakpo deze winter bij PSV? 'Daar houden we wel rekening mee'

In de zomer was Gakpo al dicht bij een vertrek. Leeds United bood kort voor het verstrijken van de transferdeadline naar verluidt 30 miljoen euro, maar de overgang ketste af.

Dat kostte technisch directeur John de Jong zijn baan. De directie van PSV had vanwege dreigende financiële verliezen liever wel een transfer gezien.

Ten Hag gaf al 240 miljoen uit

Of Gakpo nu komt of niet, Ten Hag heeft sinds zijn komst naar United al flink wat geld uitgegeven. Afgelopen zomer haalde de club onder meer Ajacieden Antony en Lisandro Martínez, Casemiro van Real Madrid en Tyrell Malacia van Feyenoord. Er werd voor liefst 240 miljoen euro uitgegeven, alleen Chelsea (281 miljoen) spendeerde nog meer.

Ten Hag optimistisch over tweede seizoenshelft: 'Goede kans om in top-4 te eindigen'

"Ik accepteer dat dit druk met zich meebrengt", zei Ten Hag daarover. "We voelen grote druk om in de top vier te eindigen. Maar datzelfde geldt voor de manager van bijvoorbeeld Chelsea en Newcastle United, die ook flink hebben geïnvesteerd in hun selectie."

Met een vijfde plaats ligt United nog niet helemaal op schema. Dinsdag hervat de ploeg van Ten Hag de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest. Ten Hag kon nog niet vertellen of Martínez en Raphaël Varane ruim een week na de WK-finale alweer inzetbaar zijn voor de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl