NOS Nieuws

Wekdienst 27/12: Snelweg A12 bij Zoetermeer dicht door sloop brug • Schaatsen in Thialf

Goedemorgen! Deze dinsdag gaat de snelweg A12 bij Zoetermeer tussen Utrecht en Den Haag vanaf 22.00 uur in beide richtingen volledig dicht tot komende zaterdagochtend, omdat een deel van de Nelson Mandelabrug wordt weggehaald. En in Den Haag staat een Rotterdamse vrouw terecht omdat ze een officier van justitie uit haar woonplaats zou hebben gestalkt.

Eerst het weer: wolkenvelden worden afgewisseld met wat zon. Op een lokale bui na is het overdag droog. Bij een aantrekkende wind wordt het maximaal 7 of 8 graden. Vanavond raakt het bewolkt en gaat het vanuit het westen regenen. De komende dagen is het wisselvallig en zacht.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De snelweg A12 bij Zoetermeer tussen Utrecht en Den Haag is vanaf 22.00 uur in beide richtingen volledig dicht tot zaterdagochtend 31 december 2022 om 08.00 uur. De gemeente haalt een deel van de Nelson Mandelabrug weg, nadat eerder bleek dat er mogelijk sprake was van instortingsgevaar. Reizigers moeten omrijden en rekening houden met 30 tot 45 minuten extra reistijd.
  • Een vrouw uit Rotterdam staat in Den Haag voor de rechter omdat ze een Rotterdamse officier van justitie zou hebben gestalkt. De vrouw plaatste foto's van de officier op haar websites. Het slachtoffer was officier van justitie in een eerdere strafzaak tegen de verdachte bij de Rotterdamse rechtbank. Die zaak ging over de stalking van een andere vrouw.
  • In Thialf in Heerenveen strijden de schaatsers om de Nederlandse titels allround en sprint. Vandaag staan in het allroundtoernooi de 500 meter, de 3000 (vrouwen) en 5000 (mannen) meter op het programma. De sprinters rijden hun eerste 500 en 1000 meter. Morgen rijden ze die afstanden opnieuw.
  • Trainer Erik ten Hag hervat het voetbalseizoen in de Premier League met Manchester United. De ploeg van de Nederlandse manager speelt een thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest.

Wat heb je gemist?

Veruit de meeste politici in de Provinciale Staten zijn blij met wat ze in de afgelopen periode hebben bereikt. Twee derde stelt zich herkiesbaar, maar tegelijk vinden velen de werkdruk te hoog, blijkt uit een rondvraag van de NOS en de regionale omroepen onder Statenleden. Gemiddeld is een Statenlid meer dan twintig uur per week kwijt aan het werk voor de provincie.

Op 15 maart 2023 zijn er weer verkiezingen voor deze niet zo zichtbare, maar belangrijke bestuurslaag. De provincies spelen een belangrijke rol bij actuele onderwerpen als de woningnood en de stikstofcrisis.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Biden keurt noodhulp goed voor New York na zware sneeuwval en kou: de Amerikaanse president heeft toestemming gegeven voor federale noodsteun voor de staat New York, die is getroffen door zware sneeuwstormen. Het noodweer heeft vooral in en rond de stad Buffalo grote problemen veroorzaakt. Zeker 27 mensen zijn door de sneeuw of kou om het leven gekomen, tienduizenden mensen kwamen zonder stroom te zitten.
  • Servisch leger in hoogste staat van paraatheid vanwege spanningen Kosovo: na weken van oplopende spanningen zegt Servië dat het leger klaar is om geweld te gebruiken. De afgelopen tijd waren er klachten over het intimideren en pesten van Serviërs door etnische Albanezen, die in Kosovo de meerderheid vormen.
  • PSV en Liverpool bereiken akkoord: Gakpo per direct naar Engeland: de 23-jarige aanvaller vertrekt per direct naar Engeland om de formaliteiten voor het afronden van de transfer te ondergaan. De transfersom is niet bekendgemaakt, maar PSV-directeur Marcel Brands spreekt van "een recordtransfer". De BBC meldt dat Liverpool tussen de 40 en 50 miljoen euro betaalt voor Gakpo.

En dan nog even dit:

Niet iedereen heeft Kerst gevierd met familie of naasten. Veel mensen zijn eenzaam.

In Roermond konden mensen terecht in een gemeenschapshuis om samen Tweede Kerstdag door te brengen:

Alleen met Kerst? Hier is er al 57 jaar een kerstdiner voor iedereen

Fijne dinsdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl