Jessica Torny
NOS Voetbal

Torny verkiest trainerschap Feyenoord Vrouwen boven WK voetbal van komende zomer

Feyenoord heeft Jessica Torny aangesteld als nieuwe trainer van het vrouwenteam. Ze komt over van de KNVB en volgt de in november ontslagen Danny Mulder op.

De 42-jarige Torny werkte sinds 2015 bij de KNVB, waar ze achtereenvolgens Oranje onder 16, onder 19 en onder 20 onder haar hoede had. Sinds de zomer van 2021 was ze assistent-bondscoach van de Oranjevrouwen.

"Jessica komt uit onze eigen opleiding en beschikt als een van de weinige Nederlandse vrouwen over het hoogste trainersdiploma - de UEFA Pro Licentie", zegt KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee.

"Daar zijn we natuurlijk trots op. Jessica is een ambitieuze trainer die beschikt over de nodige ervaring in het vrouwenvoetbal en Feyenoord heeft op zijn beurt mooie plannen. Daarom hebben we alle begrip voor haar keuze en gunnen we haar deze mooie stap."

Mulder werd in november ontslagen wegens het uitblijven van progressie. Feyenoord staat momenteel zesde in de eredivisie, nadat het vorig jaar in het debuutseizoen vijfde werd.

Echt ambitieus

Zelf speelde Torny als aanvallende middenvelder 62 interlands voor Oranje. Ze verkiest een aanstelling bij Feyenoord boven deelname aan het WK van komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland.

"Natuurlijk is het missen van het WK jammer, maar de mogelijkheid om hoofdcoach te worden bij Feyenoord kwam voorbij en ik wilde de uitdaging heel graag aangaan. Er zit veel potentie in de selectie van Feyenoord en de club is echt ambitieus aan de slag gegaan met vrouwenvoetbal."

Torny gaat vanaf 1 januari aan de slag in Rotterdam. "Ik kijk ernaar uit om te beginnen. Uiteraard wens ik de speelsters en de staf van Oranje ontzettend veel succes op het WK."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl