NOS VoetbalAangepast

Eerste WK-gangers spelen alweer voor hun club; Antwerp wint dik van Luik

Ben je net klaar met het WK voetbal in Qatar, mag je alweer opdraven op een druilerige bekeravond met je club. Onder meer in Spanje, Engeland, Turkije en België maakten een hoop WK-gangers dinsdagavond minuten bij hun clubs.

Royal Antwerp FC, met Belgisch international Toby Alderweireld in de basis, boekte bijvoorbeeld een klinkende bekerzege op Standard Luik.

In Nederland wordt er pas over een ruime twee weken weer gevoetbald. Op 6 januari wordt de eredivisie hervat met een duel tussen FC Twente en FC Emmen. In veel andere landen is er deze week bekervoetbal.

Stengs blinkt uit bij Antwerp

Antwerp speelde in de eigen Bosuil tegen Standard Luik, voor een plek in de kwartfinales van de Belgische beker. Oranje-international Vincent Janssen was er nog niet bij, Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp (die er niet bij waren in Qatar) stonden in de basis.

De ploeg van trainer Mark van Bommel, die derde staat in de competitie, had geen enkele moeite met Luik. Antwerp was veel sterker en kwam na een kwartier spelen op 1-0; Stengs gaf daarbij de assist.

Na rust liep Antwerp uit naar 3-0, waarna Luik ook nog eens met tien man kwam te staan. Stengs bekroonde een sterk optreden vervolgens met een doelpunt, hoewel hij in de afronding wel wat mazzel had.

De score had nog verder op kunnen lopen, maar het bleef uiteindelijk bij die vier goals. Ook Gent, Union Sint-Gilles, Kortrijk en Mechelen bekerden verder.

Geen verrassingen in Engeland, Danjuma scoort

In Engeland werd er gevoetbald in de League Cup, na de FA Cup het tweede bekertoernooi van het land. Premier League-clubs Newcastle United, Wolverhampon Wanderers, Southampton en Leicester City speelden tegen teams uit lagere divisies en wonnen.

Woensdagavond speelt het Manchester United van Erik ten Hag tegen Burnley, waarna op donderdag met Liverpool-Manchester City het mooiste affiche volgt. Ook Brighton speelt dinsdag: die club heeft de kersverse Argentijnse wereldkampioen Mac Allister twee weken vrij gegeven.

In het Spaanse bekertoernooi won Villarreal pas na verlenging van vijfdedivisionist Guijuelo. De winnende goal kwam van de voet van Arnaut Danjuma. Athletic Bilbao - met WK-speler Nico Williams in de basis - was te sterk voor het bescheiden Sestoa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl