NOS Nieuws

Wekdienst 11/12: Nieuwe dienstregelingen in openbaar vervoer • Maancapsule terug op aarde

Goedemorgen! De nieuwe dienstregelingen in het openbaar vervoer worden vandaag van kracht. Waar voorheen een nieuwe dienstregeling meer treinen en bussen betekende, is dat dit na corona anders. En NASA's Orion-capsule keert terug naar de aarde na een proefvlucht om de maan.

Maar eerst het weer: vandaag is het bewolkt met alleen heel lokaal wat zon. Vooral aan de kust is kans op een winterse bui. Er staat weinig wind en het wordt 1 of 2 graden.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De nieuwe dienstregelingen van de NS, Arriva en vervoerders als het GVB in Amsterdam gaan in. Voor het treinverkeer van NS houdt dat in dat de avonddienstregeling al vanaf 20.00 uur ingaat, in plaats van 22.00 uur, en er minder treinen rijden dan voor de coronacrisis.
  • Het Amerikaanse ruimteschip Orion keert terug na een proefvlucht rond de maan. De landing in de Stille Oceaan wordt - na een sprongetje op de atmosfeer om het gevaarte af te remmen - rond 18.40 uur Nederlandse tijd verwacht.
  • Het Junior Eurovisie Songfestival vindt plaats in Armenië. Namens Nederland doet zangeres Luna mee, met haar liedje La Festa. Ze treedt als eerste op van de zestien deelnemers.

Wat heb je gemist?

In Sittard woedt een grote brand in twee loodsen waarin onder meer een fitnessclub is gevestigd. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Doordat het complex in de buurt van het spoor ligt, is het treinverkeer tussen Sittard en Heerlen tijdelijk stilgelegd. De NS verwacht dat de treinen rond 08.45 uur weer gaan rijden. De veiligheidsregio meldde rond 07.00 uur dat de bluswerkzaamheden nog bezig zijn. De brandweer kon voorkomen dat het vuur naar omliggende panden oversloeg.

En dan nog even dit:

Marokko schopte het gisteravond als eerste Afrikaanse land ooit tot de halve finale van het WK Voetbal. Bekijk de wedstrijd hier door de ogen van supporters in Nederland en Marokko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl