NOS NieuwsAangepast

Brand bij sportcomplex Sittard-Geleen, treinverkeer ligt stil

In Sittard woedt een brand in twee loodsen waarin onder meer een fitnesclub is gevestigd. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. De brandweer is al de hele ochtend aan het blussen. Het pand wordt gesloopt, meldt de veiligheidsregio en waarschuwt daarbij voor toenemende rookoverlast.

Het blussen van vanochtend leidde tot veel stankoverlast, meldt de veiligheidsregio op Twitter. De brandweer voorkwam dat het vuur oversloeg naar omliggende panden.

Treinverkeer hervat

Omdat het complex in de buurt van het spoor ligt, is het treinverkeer tussen Sittard en Heerlen tijdelijk stilgelegd. De NS verwacht dat de treinen later vanmiddag weer gaan rijden. Eerder ging de NS nog uit van 12.30 uur. Er worden snelbussen ingezet.

De brand brak uit rond 02.45 uur. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zitten er in de gebouwen een tennis- en een padelbaan. Het complex bestaat uit loodsen die deel uitmaken van een groot blok met meerdere panden waarin onder meer ook een fitnesscentrum is gevestigd.

Hier slaan vlammen uit het dak van het complex:

Grote brand bij sportcomplex in Sittard

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg gaat het om een grote uitslaande brand. De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig om het vuur te bestrijden.

Er wordt met een watertransportsysteem bluswater aangevoerd, meldt de Veiligheidsregio op Twitter, omdat ter plaatse te weinig voorhanden is.

Bij het vuur komt veel rook vrij. De brandweer adviseert daarom mensen in de buurt om ramen en deuren gesloten te houden. In de naastliggende wijk Ophoven zijn deeltjes van de brand terechtgekomen. Dat zijn roetdeeltjes volgens de Veiligheidsregio. Die kunnen door de bewoners zelf met water weggespoeld worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl