Twente-vrouwen grijpen macht in eredivisie na zege op Ajax: 3-1

Vrouwen FC Twente winnen eredivisietopper van Ajax

FC Twente heeft in de eredivisie voor vrouwen de macht gegrepen. De topper tegen Ajax eindigde in 3-1 voor de landskampioen.

Daardoor heeft Twente na acht competitieduels nog altijd de volle buit (24 punten). De Amsterdammers hebben evenveel punten, maar een wedstrijd meer gespeeld.

De thuisploeg nam, onder het toeziend oog van ruim 3.000 toeschouwers, in de eerste helft de leiding. Suzanne Giesen profiteerde van een bij Ajax niet goed verwerkte hoekschop: 1-0.

De 1-0 van Suzanne Giesen wordt uitgebreid gevierd

Ajax kreeg pal voor de pauze via de stip een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar keepster Daphne van Domselaar keerde de inzet van collega-international Romée Leuchter.

Na rust verdubbelde Caitlin Dijkstra de marge, maar Ajax deed iets terug via Leuchter. Vlak voor tijd besliste Elena Dhont het treffen.

Eerder dit seizoen wisten de vrouwen van FC Twente in De Grolsch Veste ook al te winnen van Ajax. Toen werd middels een 3-2 zege de Supercup veroverd.

Eerste editie Supercup: Twente-vrouwen zijn Ajax de baas

PSV boekte dezelfde overwinning op Feyenoord: in eigen huis werd het 3-1.

De 19-jarige Zera Hulswit opende de score voor de Eindhovenaren. Maxime Bennink maakte een kwartier na rust de gelijkmaker voor Feyenoord, waarna Hulswit PSV weer op voorsprong zette. Vlak voor het eindsignaal sleepte Inessa Kaagman definitief de zege binnen.

Door de winst klimt PSV naar de vijfde plek en zakken de Rotterdammers naar de zesde plaats.