Ajax-vrouwen bezorgen Feyenoord eerste nederlaag van het seizoen

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord Vrouwen - Ajax Vrouwen

Ajax heeft Feyenoord de eerste nederlaag bezorgd in de vrouwen eredivisie. Het werd in Rotterdam 0-4 en daarmee heeft Ajax ook de koppositie overgenomen van FC Twente, dat zaterdag met 4-0 te sterk was voor Telstar.

Feyenoord liep twee weken geleden door een 0-0 gelijkspel tegen PEC Zwolle al tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aan en staat nu vierde, achter Ajax, Twente en Fortuna Sittard.

Sfeervol Varkenoord

Op een regenachtige middag was Varkenoord volgestroomd met Feyenoord-supporters. Zij kregen een spannende eerste helft voorgeschoteld tussen twee ploegen die in de eredivisie nog geen nederlaag hadden geleden dit seizoen.

Beide ploegen kozen de aanval in de zevende speelronde van de eredivisie. Dat leverde in de eerste helft veel kansen op. Toch bleef het scorebord tot de 43ste minuut op 0-0 staan.

Snelle omschakeling

Na een goede aanval van Feyenoord, die uiteindelijk niet tot een schot op doel leidde, schakelde Ajax snel om. Romee Leuchter kon flink wat meters maken en nam Jacintha Weimar onder vuur.

De Feyenoord-goalie bokste de bal weg, maar die viel vervolgens voor de voeten van Tiny Hoekstra. De 26-jarige spits hoefde vervolgens weinig moeite te doen de bal binnen te tikken en de Amsterdammers op voorsprong te zetten.

De thuisploeg ging na rust op zoek naar de gelijkmaker. Het tweede doelpunt van de middag viel echter aan de andere kant. Amber Verspaget verspeelde de bal achterin het veld en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt door Ajax.

Romee Leuchter wordt gefeliciteerd na de 0-2

Hoekstra zag Leuchter voor het doel staan en leverde een perfecte voorzet af. Leuchter tikte binnen en maakte zo haar negende doelpunt van het seizoen. Niet veel later lag ook de 0-3 in het doel, dit keer was het weer Hoekstra zelf die scoorde.

De storm ging ook daarna nog niet liggen op Varkenoord en het was te danken aan Feyenoord-keeper Weimar en de paal dat Ajax niet meer wist te scoren. Het enige doelpunt dat nog viel, was een eigen goal van Feyenoord-invalster Isa Kagenaar.