Presentator Frits Spits bij het Groot Dictee van vorig jaar
NOS NieuwsAangepast

Schrijfster Karin Sitalsing en Kamerlid Judith Tielen winnen Groot Dictee

Bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal op NPO Radio 1 zijn bij de prominenten twee deelnemers op een gedeelde eerste plaats beland. Schrijfster Karin Sitalsing en VVD-Kamerlid Judith Tielen hadden allebei maar twee fouten.

Live vanuit het Forum in Groningen namen twintig bekende Nederlanders het op tegen twintig luisteraars van het KRO-NCRV-programma De Taalstaat. In het team van luisteraars zat de ultieme winnaar met maar één fout, de 47-jarige Patrick van Aarle uit Eindhoven.

Bekende deelnemers dit jaar waren operazangeres Francis van Broekhuizen, presentator Margriet Vroomans, kinderboekenschrijfster Tosca Menten en schrijver en columnist Bert Wagendorp.

'Groningen is zó'

Het dictee werd voorgelezen door oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Net als de afgelopen vier jaar was de tekst geschreven door taalkundige Wim Daniëls.

De tekst, met als titel Groningen is zó, ging erover dat die provincie veel meer is dan de aardbevingen in het gaswinningsgebied.

Het Groot Dictee werd voor de vijfde keer uitgezonden door De Taalstaat, gepresenteerd door Frits Spits. Daarvoor was het dictee jarenlang op televisie te zien met Philip Freriks als gezicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl