Jaïr Soares
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Flyeractie voor al 27 jaar vermiste Jaïr in Westland

Bij 7000 woningen in Monster valt maandag een flyer in de brievenbus. De familie hoopt dat dat nieuws oplevert over wat er 27 jaar geleden is gebeurd met de toen 7-jarige Jaïr Soares. Hij verdween in de zomer van 1995 tijdens een dagje strand bij Monster.

Claudio Soares, broer van Jaïr, zei bij Omroep West: "Het gemis slijt nooit. Het is alsof iets aan je knaagt, maar je weet niet waar het zit, waar het vandaan komt en hoe je het kan stoppen. De pijn is chronisch. We móeten alles geven. Ik houd hoop."

Deze flyeractie is een initiatief van de Peter R. de Vries Foundation, die begin augustus al een beloning van 250.000 euro voor de gouden tip uitloofde. De pamfletten worden verspreid met leden van de familie Soares en het Veteranen Search Team.

Er wordt in beschreven hoe Jaïr vermist raakte op 4 augustus 1995, iets voor 17.30 uur. Hij speelde tikkertje met een vriendinnetje, buiten bij de strandtent Molenslag, terwijl zijn vader binnen een frietje bestelde. Nadat de politie was ingelicht, begon er een grote zoekactie op het strand en in de duinen. Maar er is nooit meer iets van Jaïr gehoord of gevonden.

Op de flyer staat ook een kort stripverhaal:

Een deel van het stripverhaal op de flyer

Bij het uitloven van de 250.000 euro, begin augustus, zei Kelly de Vries, voorzitter van de Peter R. de Vries Foundation: "Het kan toch niet zijn dat een gezellig dagje naar het strand eindigt in een 27 jaar lange zoektocht naar je kind? Er moet iemand zijn die meer weet over de verdwijning. Wij hopen dat een bedrag van een kwart miljoen euro iemand ertoe aanzet om ons te helpen Jaïr te vinden."

Ook een speciaal coldcaseteam van de Haagse politie probeert nog steeds te achterhalen wat er met Jaïr gebeurd is. Toen in Duitsland een man werd opgepakt die verdacht werd van de moord op het Britse meisje Madeleine McCann zocht een Nederlands politieteam contact met de Duitse collega's. Er zijn echter geen aanwijzingen dat de Duitse verdachte iets met de vermissing van de jongen te maken heeft.

Advertentie via Ster.nl