Jackie Groenen juicht

Groenen wint met PSG in Champions League, Wolfsburg speelt met Nederlanders gelijk

De vrouwen van Paris Saint-Germain hebben goede zaken gedaan in groep A van de Champions League. In Frankrijk werd Vllaznia Shkodër uit Albanië met 5-0 verslagen, waardoor PSG naar de tweede plek stijgt.

VfL Wolfsburg speelde in groep B gelijk tegen Roma (1-1) en blijft groepshoofd.

Jackie Groenen begon bij de Parijzenaren in de basis, maar werd al vlak na rust gewisseld. Lieke Martens ontbrak vanwege knieproblemen. Bij Wolfsburg speelde Lynn Wilms de hele wedstrijd en werd Jill Roord vlak voor tijd naar de kant gehaald door haar trainer.

Drie speelronden gespeeld

Paris Saint-Germain heeft nu vier punten uit drie wedstrijden en komt daarmee qua puntenaantal op gelijke hoogte met Real Madrid, dat vanavond met 2-0 verloor van Chelsea. Het doelsaldo van PSG is echter beter, waardoor het nu tweede staat.

Chelsea heeft met negen punten nog de volle buit en gaat soeverein aan kop. Vllaznia staat na drie wedstrijden puntloos onderaan.

Jill Roord (R) in duel met Carina Wenninger van Roma

De doelpunten van PSG werden gemaakt door Grace Geyoro, Ramona Bachmann, Sandy Baltimore, Magnaba Folquet en een eigen goal van Matilda Gjergji. Valentina Giacinti scoorde voor Roma en Ewa Pajor scoorde namens Wolfsburg. Sophie Ingle en Elisha Cuthbert maakten de treffers voor Chelsea.

Groep B

In groep B gaan Wolfsburg en Roma gezamenlijk aan kop met zeven punten uit drie wedstrijden. Wolfsburg heeft een beter doelsaldo dan de Italianen en mag zich daarom koploper noemen.

Valentina Giacinti scoorde voor Roma en Ewa Pajor maakte een goal namens Wolfsburg: 1-1.

Sankt Pölten houdt door een late treffer nog zicht op de volgende ronde. In blessuretijd schoot Maria Mikolajova de Oostenrijkers voorbij Slavia Praag (1-0). Sankt Pölten heeft na drie wedstrijden drie punten, Slavia Praag nul en lijkt kwalificatie voor de volgende ronde uit het hoofd te kunnen zetten.