Cristiano Ronaldo
NOS Voetbal

Portugese selectie: Ronaldo begint aan vijfde WK, ook 39-jarige Pepe van de partij

Cristiano Ronaldo is opgenomen in de Portugese selectie en staat daarmee voor zijn vijfde WK. In 2006, 2010, 2014 en 2018 was hij ook al van de partij.

Met onder anderen Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Rafael Leão en João Félix behoort de 37-jarige Ronaldo tot de blikvangers in de 26-koppige selectie van bondscoach Fernando Santos.

De 39-jarige Pepe van FC Porto zit er ook bij, net als de 19-jarige Benfica-jongeling António Silva, die voor het eerst werd opgeroepen. Renato Sanches van Paris Saint-Germain is de opvallendste afwezige. Ook Diogo Jota is absent, vanwege een blessure.

De wereldtitel ontbreekt nog op het palmares van Portugal en Ronaldo. In 2016 werd Portugal wel Europees kampioen en in 2019 pakte het ten koste van Nederland de Nations League. "Alle spelers die ik heb opgeroepen komen met de wil om te winnen en om Portugal wereldkampioen te maken, inclusief Ronaldo", zei bondscoach Santos.

Portugal is bij het WK ingedeeld in groep H met Ghana, Uruguay en Zuid-Korea. Ghana is op 24 november de eerste tegenstander.

De selectie van 26 spelers

Keepers: Diogo Costa (FC Porto), José Sá (Wolverhampton Wanderers), Rui Patrício (AS Roma);

Verdedigers: Diogo Dalot (Manchester United), João Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (PSG), Pepe (FC Porto), Rúben Dias (Manchester City), António Silva (Benfica), Nuno Mendes (PSG) en Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund);

Middenvelders: João Palhinha (Fulham), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), João Mário (Benfica), Matheus Nunes (Wolverhampton Wanderers), Otávio Monteiro (FC Porto), Vitinha (Paris Saint-Germain) en William Carvalho (Real Betis);

Aanvallers: André Silva (RB Leipzig), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Gonçalo Ramos (Benfica), João Félix (Atlético Madrid), Rafael Leão (AC Milan) en Ricardo Horta (SC Braga).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl