Marco Reus
NOS Voetbal

Reus mist al voor vierde keer eindtoernooi, Götze terug in Duitse selectie

Marco Reus moet voor de vierde keer in zin carrière een eindtoernooi missen. Vanwege een enkelblessure behoort de aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund (33) niet tot de WK-selectie van Duitsland.

Tijdens het door Duitsland gewonnen WK van 2014 was Reus ook al geblesseerd, net als twee jaar later tijdens het Europees kampioenschap. En EURO 2020 moest hij vanwege oververmoeidheid aan zich voorbij laten gaan.

Het wegvallen van Reus is een nieuwe tegenvaller voor bondscoach Hansi Flick, die ook de aanvallende impulsen van Timo Werner en Lukas Nmecha al moet missen. Reus had afgelopen weekend net zijn rentree gevierd, maar kampt nu alweer met een terugslag.

Rentree Götze

Mede door het wegvallen van Reus is er wel een plekje in de selectie voor Mario Götze. De oud-PSV'er, sinds afgelopen zomer actief voor Eintracht Frankfurt, speelde zijn laatste interland vijf jaar geleden.

Mario Götze schiet Duitsland in 2014 naar de wereldtitel:

2014: Götze beslist WK-finale diep in verlenging

Götze maakte in 2014 de winnende goal in de WK-finale tegen Argentinië. Alleen de oudgedienden Thomas Müller (33) en keeper Manuel Neuer (36) zijn in de huidige selectie nog over van die kampioensploeg.

Aanvallers Niclas Füllkrug (Werder Bremen) en de pas 17-jarige Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) maken hun debuut in de selectie.

Duitsland neemt het in de groepsfase van het WK op tegen Spanje, Japan en Costa Rica.

De Duitse WK-selectie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl