Gerard Piqué (r) en Jordi Alba (l)

Piqué neemt afscheid van Camp Nou met tranen en een overwinning

Camp Nou was gevuld met 92.605 mensen voor FC Barcelona-UD Almería, de afscheidswedstrijd van Gerard Piqué. Het publiek kreeg wat het wilde zien. Een basisplaats voor de 35-jarige clubicoon en een overwinning. Barça won het competitieduel, met de nodige moeite, met 2-0.

Een staande ovatie kreeg Piqué bij zijn laatste entree als speler in Camp Nou. Zijn naam galmde door het stadion. De spelers droegen een speciaal shirt. "Sempr3", stond erop, net als op de middencirkel. Voor altijd nummer 3, het rugnummer van Piqué, die donderdag zijn afscheid aankondigde.

Misser Lewandowski

De wedstrijd verliep aanvankelijk niet volgens het script. Na een handsbal van Kaiky kreeg de thuisploeg een strafschop en iedereen keek naar Piqué. Die wees echter naar Robert Lewandowski. De normaal zo koele en trefzekere Pool schoot na een rare aanloop met hupje op de buitenkant van de paal.

Balverlies van Frenkie de Jong leidde tot een enorme kans voor Almería, maar Marc-André ter Stegen bracht redding op de inzet van Largie Ramazani. Toen was Barça wakker en begon het kansen te regenen voor de thuisploeg. Goals vielen er in de eerste helft niet.

Goals Dembélé en Frenkie de Jong

Vlak na rust kon Camp Nou wel juichen. Ousmane Dembélé kwam van rechts naar binnen en haalde met links doeltreffend uit (1-0). Ook De Jong vond het net. Hij schoot van dichtbij hard binnen uit de rebound van een inzet van invaller Ansu Fati (2-0).

De doelpuntenmakers kregen een dikke knuffel van Piqué. Een afscheid met winst is toch net wat mooier. In de 84ste minuut volgde zijn moment. Een publiekswissel. Geëmotioneerd verliet de verdediger voor het laatst 'zijn' veld.